З 1 березня у Білгороді-Дністровському стерилізуватимуть котів та собак

Комунальне підприємство «Автотранссервіс», основною функцією якого є вивіз та утилізація твердих побутових відходів, отримає функції проведення відлову та стерилізації котів та собак.

Про це 28 січня, під час прес-конференції розповів в.о. міського голови, секретар міськради Віктор Грозов.

Загалом персонал служби складатиметься з чотирьох співробітників, серед яких ветлікар. Фінансувати всі роботі з відлову та стерилізації планують із міського бюджету.

«З 1 березня плануємо запустити напрямок служби з відлову та стерилізації собак. Цим буде займатись комунальне підприємство «Автотранссервіс». На сьогодні вже є попередні домовленості з ветлікарем, який буде це робити. Буде створена служба, яка складається із чотирьох чоловік. Це ветлікар, його асистент, водій, який буде допомагати відловлювати собак, та безпосередньо отловщік. Це напрямок, яким необхідно займатись. Сьогодні це все обраховується. Я думаю, що на сесію 27 лютого буде винесене питання фінансування. Буде розглянуте питання коректування бюджету, підсумки 2019 року, виконання, перевиконання. І по підсумку цих цифр ми будемо планувати кошти на запуск цієї служби», – розповів Віктор Васильович.

За словами в.о. міського голови, на сьогоднішній день місто вже має транспортний засіб та бажаючих працювати в новій службі. Орієнтовно, за день місто зможе власними силами стерілізувати від 5-8 до 10 собак. Варто зазначити, що крім стерилізації, тварин планують ще й вакцинувати.

Нагадаємо, проблема стерилізації та вакцинації вуличних тварин в Білгороді-Дністровському існує давно. Спершу її намагались вирішити шляхом створення притулку для тварин, але його так і не збудували. Здебільшого допомогу місту у стерилізації тварин надавали благодійні фонди та громадські організації.

Автор – Роман Петровський

 

One thought on “З 1 березня у Білгороді-Дністровському стерилізуватимуть котів та собак

  1. А может начать стерилизовать дураков? В Украине уже все вопросы решены, кроме потенции и кастрации ? А кто будет работать , сеять и убирать хлеб ? А может уже потерн стыд и достоинство и нет надежды на пробуждение от маразматических решений ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *