Влада Одеси не проти електромобілів, але вимагає законно оформити зарядні станції

Міська влада Одеси зацікавлена у розвитку екологічно чистого транспорту та мережі електрозаправок, однак все має бути зроблено в рамках діючого закону.

Заступник мера міста Павло Вугельман зазначив, що власники зарядних станцій зобов’язані отримати дозвільну документацію на розміщення цих об’єктів на території міста. Для цього потрібно звернутись в Управління торгівлі Одеської міської ради та отримати погодження від цієї структури і районної адміністрації.

“На даний момент зарядні станції будуть оформлятися як елементи вуличної торгівлі (наприклад, так само як термінали для поповнення рахунку) і оплачувати в міський бюджет стандартний тариф – 105 гривень за квадратний метр + коефіцієнт, залежно від місця розміщення”, – написав чиновник в своєму Facebook.

За словами Вугельмана, власникам зарядок, які планують їх встановлювати біля парковок комерційних закладів, потрібно отримати ще і дозвіл від Управління патрульної поліції області. В даному випадку копи мають перевірити, чи не будуть порушені правила дорожнього руху при розміщенні такого об’єкта.

Своє роз’яснення по цьому питанню надав також і начальник Управління розвитку споживчого ринку та захисту прав споживачів Одеської міської ради Сергій Машьянов.

Він вважає, що хтось спеціально роздуває інформацію про те, що влада Одеси виступає проти електромобілів і станцій зарядки.

“Місто точно не проти електромобілів. Місто лише за те, що все має бути зроблено у відповідності з законом. Ніхто не може поставити будь-яку заправку там де він захоче. Для цього потрібно спочатку отримати відповідний дозвіл і повідомити управління про місце, де вона буде встановлена”, – сказав він.

Також Машьянов висловив хвилювання на рахунок пішоходів, котрим заважають встановлені на тротуарі елекрозаправки, а також самих їх власників, що встановлюють дорогі станції для власного користування, а їх можуть викрасти та ще й спровокувати коротке замикання втручанням у мережу.

При цьому він запевнив, що оформити документи для встановлення зарядної станції досить просто, а в його Управлінні для жителів міста є спеціальна пам’ятка, що допоможе це зробити.

Як раніше повідомляли ЗМІ, міська влада Одеси почала боротьбу із зарядними станціями для електромобілів. Згідно з вимогою Управління розвитку споживчого ринку та захисту прав споживачів, електрозаправки потрібно демонтувати до 18 січня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *