Колір стін впливає… на долю: під Одесою зводять нове містечко

Роль кольорової палітри в житті людини величезна. Вченим давно відомо, що колір одягу чи стін будинку може надихати, скеровувати до дії і навіть… лікувати. А може навпаки – пригнічувати і валити в депресію. За допомогою кольору можна впливати на психічний стан людини, його характер і навіть долю. Тому настільким важливим є підбір кольороової гами в інтер’єрі будинку. А також, міст та окремих житлових масивів.

Задля прикладу розглянемо фасади будинків нового ЖК «Розенталь», який будується за 2 кілометри від Одеси. В кольоровій гамі фасадів будинків тут переважають молочно-бежевий, пісочно-жовтий і теракотовий. Усе в природній кольоровій гамі, що дуже важливо для гармонійного існування людини.

У поєднанні з зеленню дерев така кольорова палітра народжує асоціацію з трояндовою оранжереєю. І бульвар троянд, який стане центральною вулицею житлового комплексу, тільки підтвердить іце порівняння.

Як стверджують виробники, колір штучного каменю фасадних панелей будинків не піддається вигорянню, не “линяє” і не змінюється. Тобто через 5-10 років будинки “Розенталя” не стануть брудно-коричневого кольору, як часто буває з пофарбованими фасадами. І не будуть породжувати сумний настрій у жителів.

А тепер подивимось, як кожен з обраних для “Розенталя” кольорів впливає на психіку і здоров’я людини.

Молочний чи бежевий колір – дуже спокійний та вселяє навколишнім людям довіру. А також – символізує порядність і стриманість.

Жовтий – талісман оптимізму. Він, як літнє сонце, наповнює радістю, веселощами, пробуджує до дій, допомагає креативно вирішувати проблеми і покращує пам’ять. До того ж, жовтий провокує мозкову активність і розвиває творчі здібності.

Теракотовий – дарує спокій, розслаблення, може зняти втому. Кольори, завдяки яким з’явився теракотовий тон – червоний і коричневий. Коричневий колір – символізує спокій і впевненість, стосовно ж червоного – це повна протилежність іншого кольору. Він активний, бунтівний. Тоді як теракотовий колір в інтер’єрі надає приміщенню гарномійності, домашнього затишку, тепла, відчуття сімейного вогнища. Його обирають люди, які створюють родини, люди, які поважають сімейні цінності, люди, які вже відбулися, незалежні і впевнені у собі.

Обираючи колір свого будинку, ви насправді обираєте своє майбутнє. І яким воно буде, – вирішувати вам.

Авторка – Олена Саніна

 

One thought on “Колір стін впливає… на долю: під Одесою зводять нове містечко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *