В Україні моніторитимуть працевлаштування та кар’єрне зростання випускників Вишів

Міністерство освіти і науки спільно з Пенсійним фондом планують розробити систему моніторингу працевлаштування випускників закладів вищої та професійної освіти.

Про це йшла мова на засіданні Ради з питань професійної орієнтації населення, яка відбулася 3 червня в Києві.

«Така система дозволить відстежувати успішність подальшого кар’єрного зростання випускників в прив’язці до закладу, який він чи вона закінчили, аналізувати перспективи, які надає університет або профтех, що надходять і роботодавцям», – пояснили в міністерстві.

Також це дасть міністерству важливі дані про якість освіти і можливостях, які дають навчальні заклади, для коригування освітньої політики, додала міністр освіти і науки Лілія Гриневич. Вона пояснила, що МОН не може створити таку систему самостійно, оскільки для цього необхідно інтегрувати реєстри, які знаходяться в підпорядкуванні різних структур.

«Головне – це звід нашої Єдиної державної електронної бази з питань освіти і Реєстру застрахованих осіб, який адмініструє Пенсійний фонд. Для цього потрібні не тільки співпраця, а й зміни в законодавство. МОН уже розробив драфт цих змін, але попереду ще узгодження цього документа і прийняття його Верховною Радою », – зазначила Гриневич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *