Село Молодіжне хоче приєднатись до Чорноморська

Про це стало відомо на громадських зборах, які відбулися 10 травня. Мешканці села Молодіжне в Овідіопольському районі одностайно проголосували за приєднання до сусіднього міста Чорноморськ.

У зібранні взяв участь попередній сільський голова, народний депутат Василь Гуляєв:

По всій Україні триває процес добровільного об’єднання територіальних громад. Сьогодні взяв участь у перших встановлювальних зборах з цього приводу в селі Молодіжному Овідіопольського району. Разом з депутатами Одеської обласної і Чорноморської міської рад, а також за участі керівництва Молодіжненської сільради, депутатів районної і сільської рад, представників садових товариств приїхали дізнатися думки жителів села, у складі якої громади вони бачать себе надалі”, – повідомив на своїй сторінці у  Фейсбук народний депутат Василь Гуляєв. 

Учасники зустрічі обговорили можливі варіанти приєднання до Чорноморська та Великодолинського, з яким село Молодіжне має суміжну територію. В результаті голосування абсолютна більшість молодіжненців проголосувала за приєднання до міста Чорноморськ. Отож, за визначенням очільників села, процес добровільного об’єднання в єдину громаду стартував.

Молодіжне

Нагадаємо, у разі отримання згоди на об’єднання від Чорноморської міської ради, на що відведено 30 днів згідно з законодавством, перших виборів у нову громаду не потрібно. Адже містам обласного значення, серед яких і Чорноморськ, надається право на спрощену процедуру об’єднання з навколишніми територіями. Голова і депутатський корпус таким чином залишається на місці, в даному випадку, – аж до наступних місцевих виборів, які відбудуться 2020 року.

Керівництво сіл, які увійдуть в ОТГ (сільські голови), після створення ОТГ автоматично стають членами виконавчих органів влади (виконкомів) і можуть приймати активну участь у вирішенні стратегічних питань розвитку своїх територій.

Автор – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *