Австрійські інвестори фінансують проекти в Білгород-Дністровському районі

13 травня представників зарубіжної делегації, зокрема Державного секретаря з фінансів Австрії Юбера Фукса зустрічали в Білгород-Дністровському районі.

Разом з головою РДА Сергієм Ільченко іноземні гості виїхали в сільські ради, де реалізували грантові проекти від Австрійської агенції розвитку спільно з ПРОООН. Про це повідомили в прес-службі Білгород-Дністровської РДА.

Сьогодні в Білгород-Дністровському районі реалізовані три грантових проекти на території трьох сільських рад.  В рамках даної співпраці було впроваджено два мікропроекти з енергозбереження – заміна вікон та дверей у Семенівському та Приморському навчальних закладах, а також придбали сучасну сівалку для кооперативу «ТопАгроСервіс» у Підгірненській сільській раді.

Австрія

«Наразі, спілкуючись з нашими гостями ми окреслили перспективи подальшої співпраці, зміцнення двосторонніх стосунків та збільшення інвестиційних проектів у Білгород-Дністровському районі. Вважаю, що подібні зустрічі дуже важливі, і для нас – це потужний крок у напрямку євроінтеграції. Дуже важливо, що це стосується не тільки інтеграції у соціальній та культурній сферах, а саме інтеграції в економічному плані. Для нас велика честь зустрічати сьогодні зарубіжних гостей. Зокрема, ми поспілкувалися з Юбером Фуксом, який також наголосив на подальшій підтримці та допомозі з боку австрійської сторони. Сподіваюсь, що дана зустріч стане доброю традицією і ми будемо проводити такі заході якомога частіше», – зазначив під час спілкування очільник району Сергій Ільченко.

Нагадаємо, проект Австрійського агентства розвитку і програми розвитку ООН направлений на поліпшення рівня добробуту найвразливіших груп населення у Чернівецькій та Одеській областях. Загальний бюджет проекту, профінансований Агентством розвитку Австрії, становить близько 900 тисяч гривень.

Австрія

Автор – Дмитро Феняк

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *