В Одесі мову жестів викладають дорослим для потреб дошкільнят

В Одеській області до вивчення української жестової мови долучилися вихователі дошкільних закладів освіти. Про це повідомив директор департаменту освіти та науки Одеської обласної державної адміністрації Олександр Лончак.

«Важливо, аби діти з порушеннями слуху з раннього віку мали рівний доступ до якісної освіти. Саме тому курси української жестової мови поширено і на вихователів дитячих садків. На першому занятті педагоги ознайомилися з навичками володіння жестовою мовою, як засобом комунікації, а також навчилися вітатися, прощатися, вибачатися та дякувати. Такі курси дозволять діткам із порушенням слуху почуватися більш комфортно у суспільстві», —підкреслив Олександр Лончак.

Заняття проходять на базі Одеської академії неперервної освіти. Викладачами тренінгів-семінарів є досвідчені фахівці спеціальних освітніх закладів для дітей із порушеннями слуху.

Зазначимо, освітній курс «Основи української жестової мови» впроваджено за ініціативи голови Одеської обласної державної адміністрації Максима Степанова.

Нагадаємо, розвиток інклюзивної освіти — курс реформи освіти, який націлений охопити освітніми послугами максимальну кількість дітей в Україні.

Джерело – Одеська ОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *