У Білгород-Дністровському людей з інвалідністю перевозить соціальне таксі

В Білгороді-Дністровському вирішили розширити коло осіб, які зможуть користуватися транспортною послугою «соціальне таксі». Відповідні зміни в Положення про надання транспортної послуги «Соціальне таксі» на 2018-2020 роки ухвалили 28 січня на засіданні в міській раді.

Необхідність розширення кола осіб, які зможуть користуватися послугою, виникла у зв’язку з низьким попитом.

За інформацією начальника управління соціальної політики Білгород-Дністровської міської ради Діни Базіленко, програма була розрахована на 18 сімей. Договори із фірмою-переможцем тендеру «Таксі-такса» уклали 12 сімей, а фактично скористалися послугою тільки 7 родин. В 2018 році на цю програму передбачалось фінансування в розмірі 50 тис. гривень, але через низьку затребуваність 45 тисяч гривень не використали.

Згідно розрахунків в 2019 році потенційними користувачами послуги «соціальне таксі» можуть стати 18 дітей з інвалідністю, а також діти із 15 сімей, які мають порушення опорно-рухового апарату.

«Потенційних в нас так і залишається 18 дітей з інвалідністю до 18 років. На сьогоднішній день, згідно списків, які надав КНП «Білгород-Дністровський центр первинної медико-санітарної допомоги», в них на обліку перебуває 15 сімей, в яких виховуються діти з порушеннями опорно-рухового апарату і які мають право скористатися цією послугою», – повідомила Діна Базіленко.

Після обговорення даного питання члени конкурсної комісії вирішили розширити коло користувачів послуги «соціальне таксі» на мешканців міста, дорослих осіб, з порушенням опорно-рухового апарату, що пересуваються на інвалідному візку. Таких в місті, станом на 1 січня 2019 року, нараховується 21 особа.

Нагадаємо, програма «Соціальне таксі» на 2018-2020 роки була спочатку розроблена для дітей з інвалідністю зі стійкими порушеннями опорно-рухового апарату, які пересуваються на візках. Загальний бюджет програми – 165 тис. гривень.

Цей пілотний проект запустили в Білгороді-Дністровському для зручності дітей з інвалідністю, котрим не завжди зручно пересуватись в транспорті загального користування.

Автор – Дмитро ФЕНЯК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *