Кілія: за підкуп виборців – за грати

Мешканку Кілійського району засуджено до позбавлення волі за підкуп виборців. Про це повідомляє прес-служба Одеської прокуратури.

Так, Кілійським районним судом вказану особу визнано винною у неодноразовому підкупі виборців на користь окремої політичної сили. Її засуджено до 5 років і 6 місяців ув’язнення, а також позбавлення права займатись діяльністю, пов’язаною з виборчим процесом. Органи прокуратури Одещини підтримували  публічне обвинувачення у суді стосовно громадянки, підозрюваної у порушенні положень виборчого законодавства (ч. ч. 2, 4 ст. 160 КК України).

У квітні цього року, – йдеться в повідомленні, – перед виборами голови та депутатського корпусу утвореної Кілійської міської ОТГ обвинувачена займалася підкупом виборців на користь однієї з політичних партій у м. Кілія та у с. Шевченкове цього району.
«Підприємлива» громадянка підшукувала мешканців району, які знаходяться у скрутному матеріальному становищі, та яким необхідна грошова допомога.
Схема передбачала оману виборців та укладання безоплатних угод з кандидатом для проведення агітації, а згодом голосування за певних осіб.
Вартість голосу виборця оцінили у 600 грн, які видавали частинами. Так, 200 грн громадяни отримували перед голосуванням, а решту – після їх проведення.”

Як відомо, з заявою про порушення звернулася мешканка Кілії, чий голос намагалась “купити” обвинувачена. Момент злочину був зафільмований на відео.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *