Кілійська ОТГ: останнє місце в Україні з вакцинації дітей

В Одеській області найнижчий рівень вакцинованих дітей. А Кілійська ОТГ у процентному співвідношенні щеплених проти кору, паротиту та краснухи дітей – на останньому місці на Одещині.  Про це голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов заявив під час нещодавньої селекторної наради з керівниками районів. Заступник головного лікаря Центру ПМСД з питань охорони дитинства та материнства Раїса Зіневич зазначила, що в багатьох населених пунктах Кілійського району відсоток щеплених дітей становить близько 80. А ось Кілія і Шевченкове «тягнуть» весь район донизу. І якщо в Кілії діти від двох років і старші щеплені на 37-40%, а старші 7 років – на 100 відсотків, то у селі  Шевченкове дітей у віці два роки і старші щеплено всього 1,8%. Тобто 1-2 малюка з 271-ї дитини, яка проживає у Шевченковому. Серед дітей старших 7 років – статистика дещо вища. Тим не менше, 150 дітей досі не отримали жодних щеплень.

Тим не менш, у селищі Ліски, яке також у складі Кілійської ОТГ, показник перевищує 85%, решта нещеплених дітей мають протипоказання за медичними рекомендаціями. Незважаючи на спроби медиків, переломити ситуацію в Кілії та Шевченковому поки не вдається, і батьки як і раніше, відмовляються вакцинувати дітей.  У зв’язку з цим, центру ПМСД дано доручення максимально збільшити число вакцинованих дітей і дорослих, щоб знизити ризик виникнення важких захворювань в Кілійській ОТГ. А члени виконкому, своєю чергою, прийняли рішення «Про заходи, спрямовані на попередження поширення захворюваності на кір, паротит, краснуху серед населення», яким передбачили низку кардинальних заходів щодо збільшення вакцинації.

Між тим, в селі Шевченковому вже виявлено 2 випадки захворювання на кір, у школярів 2 і 4 класу. Про це на своїй Фейсбук-сторінці 3 грудня повідомив Кілійський міський голова Павло Бойченко:

“Діти відсторонені від навчального процесу.  Це результат безвідповідальності батьків, які проігнорували неохідність вакцинації. Сьогодні під загрозою життя і здоров”я їхніх власних дітей”, – йдеться у дописі голови ОТГ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *