У Кароліно-Бугазькій громаді проведуть перевибори

У багатомандатному виборчому окрузі №5, що в Кароліно-Бугазькій громаді на Одещині, мають повести повторні вибори депутатів сільської ради. Відповідне рішення Одеського окружного адміністративного суду набуло чинності, повідомили в громадянській мережі “Опора”.

Там зазначили, що суд визнав протиправною постанову Кароліно-Бугазької сільської ТВК про встановлення результатів виборів депутатів сільської ради. Суд зобов’язав виборчу комсію визнати вибори в цьому окрузі такими, що не відбулися, та призначити повторні.

На таке судове рішення подавали апеляційну скаргу, утім під час цього порушили строки подачі і суд відмовив.

Усього, за даними “Опори”, за результатами виборів у цьому окрузі розглядали 13 окремих судових справ. З них 12 скасував П’ятий апеляційний адміністративний суд.

Нагадаємо, що 3 листопада ЦВК достроково припинила повноваження повного складу Кароліно-Бугазької сільської ТВК Білгород-Дністровського району.

31 жовтня Одеський окружний адміністративний суд визнав протиправною та скасував постанову Кароліно-Бугазької сільської ТВК про визнання Андрія Апанасенка сільським головою. Підставою для цього стала відмова сільської ТВК зареєструвати кандидатом на посаду сільського голови Юрія Чередниченка.

Також 13 жовтня суд скасував сім постанов Кароліно-Бугазької ТВК, зокрема щодо затвердження тексту бюлетенів і утворення ДВК.

Нагадаємо, Кароліно-Бугазька сільська територіальна громада утворена шляхом об’єднання двох територіальних одиниць: селища Затока і села Кароліно-Бугаз, яке визначено адміністративним центром громади. Загальна кількість населення складає 4512 жителів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *