Зимовий сад, стадіон, логопеди: в Овідіополі збудували новий дитячий садок. ВІДЕО

Селище Овідіополь під Одесою завершило один зі своїх наймасштабніших проектів і презентувало своїм мешканцям новий дитячий садок. Об’єкт потрапив до програми президента Володимира Зеленського “Велике Будівництво”, завдяки чому отримав 10 млн гривень на співфінансування будівництва. Ще 7,5 млн виділив обласний бюджет, – але левову частку коштів сюди спрямувала місцева влада. Загальна вартість будівництва склала 49 мільйонів гривень.

Лілія СавельєваНовий садок в Овідіополі не з’явився на рівному місці, Тут раніше був один з найстаріших дитячих закладів селища. Стара сторічна будівля працювала з 40-х років минулого століття, але зараз на цьому місці, поряд з церковою, виріс новітній дитячий заклад. Назву зберегли улюблену – садок “Ромашка”. Лілія Савельєва, голова Овідополя, розповідає: садок не тільки закриє проблему з чергою для малят, а й відкриє нові робочі місця.

“У нашому селищі була страшенна біда з чергами в дитячі садки: хоча в нас їх було 4, але всі вони переповнені. Я просто мріяла про те що ми вирішимо пробему черг, побудуємо новий дитячий садок, і ось сьогодні настав той день, ми збудували нову будівлю, у нас дуже гарно получилось. Минулого року нам не вистачало 120 місць, завдяки відкриттю цього садочка черги як такої вже не буде”, – розповідає Лілія Савельєва, очільниця Овідіополя.

На урочистості завітали голова Одеської ОДА Максим Куций, народний депутат Сергій Колебошин, керівництво області та району, та численні овідіопольці. Як відзначив очільник області, це перший впроваджений соціальний об’єкт в Овідіополі за останні 12 років, а його високу функціональність, якість будівельних та оздоблювальних робіт відзначили навіть у Міністерстві розвитку громад і територій.Овідіополь

З особливими словами та побажаннями звернувся до присутніх протоієрей Андрій Копилов, настоятель Свято-Миколаївського храму, що діє поруч з садком. Перший подарунок з рук священика – образ Святого Миколая, захисника усіх діток, який їх оберігатиме.

Варто відзначити, що зведення будівлі з 2015 року розпочало ТОВ “Укрспецстрой” але, на жаль, вже наступного року раптово пішов у вічність директор будівельної компанії. Тому завершення великого соціального об’єкта лягло на плечі його дружини, пані Галини Москаленко. Її зворушливе звернення було про справу, доведену до кінця.

Дитячий садок в Овідіополі розрахований на 180 місць, у ньому діятимуть і логопедичні групи. Як виявилось, серед місцевої малечі є чимало дітей, які потребують корекції мовлення, тож місцева влада уважно до цього поставилась.

ОвідіопольВсередині дитячий заклад вражає: казкові малюнки, хвости жар-птиці, упізнавані герої з мультиків, а ще  нові столики, шафки, яскраві вбиральні, нова сантехніка, насичені кольори, залиті сонцем кімнати, ігрові і спальні… Сюди вже закуплені меблі, кухонне начиння, і навіть іграшки. Особливе місце закладу – зимовий сад на другому поверсі, зараз тут кленове листя, а взимку лежатиме іграшковий сніг.

Вихователі вже чекають малечу, групи планують відкрити в листопаді.

 

Більше про відкриття нового дитсадка в Овідіополі – у власному репортажі СИЛИ ГРОМАД:

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *