Самопроголошені: в Затоці терміново провели першу сесію, мер склав присягу. ВІДЕО

У Кароліно-Бугазькій сільській об’єднаної громаді Білгород-Дністровського району Одеської області встановлено результати перших виборів 25 жовтня. На неї зібралися кандидати, які заявили, що були обрані позавчора на місцевих виборах.

Як повідомляє видання «Новини Овідіополя», присягу глави ОТГ зачитав Андрій Апанасенко. До речі, раніше він був головою сільради Кароліно-Бугазу і підозрюється в отриманні хабара в особливо великих розмірах.

«До нового складу місцевої ради ОТГ увійшли Олег Романов, В’ячеслав Свіщов, Віталій Запша, Валерій Міхальов, Ігор Мазур, Василь Садовський, Юрій Христов, Ніна Смирнова, Олександр Григоренко, Ельшан Джафаров, Олексій Донкоглов, Сергій Звягінцев, Ванік Григорян, Володимир Рабинюк, Олена Шумілкіна, Тетяна Глущенко, Світлана Офицерова, Олександр Доломанжі, Самвел Мартоян, Діана Гоменюк, Наталія Лященко, Паргу Менещян», – зазначає видання.

Напередодні Апанасенко лідирував за кільістю голосів у Затоківській ОТГ.

Тим часом, у Комітеті виборців України повідомляють, що в Затоці ще триває підрахунок голосів, тому оприлюднене відео як мінімум викликає подив.

«Якщо вони, дійсно, провели сесію і назвали себе переможцями, то ці дії точно неправомірні. Перед цим результати виборів повинні бути оприлюднені. Швидше за все, там будуть судові розгляди. Це зроблено, щоб максимально «застовпити» за собою перемогу. Такий поспіх свідчить виключно про бажання обійти закон. Особливо в такій ситуації, яка була в Затоці. Нашим спостерігачам відмовлялися видавати там протоколи», – розповів голова обласної організації КВУ Анатолій Бойко.

Нагадаємо, спостерігачі ОПОРИ у день виборів фіксували в Затоці порушення. Багато виборців не знали дані про своє місце проживання, що «не виключає вірогідність фальсифікацій». Крім того, виборців централізовано підвозили до дільниць на автобусах.

Перед виборами в Затоці зафіксували масову «міграцію» виборців.

Вибори голови сільської ради проходили за мажоритарною системою. Під час першої сесії Кароліно-Бугазької сільради новообраний голова громади Андрій Апанасенко і депутатський корпус першого скликання новоствореної ОТГ принесли присягу, а потім розглянули ряд робочих питань.

Нагадаємо, Кароліно-Бугазька територіальна громада утворилася шляхом об’єднання селища Затока і Кароліно-Бугазької сільської ради і налічує 4,5 тисячі жителів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *