Не виконали рішення суду: в Таїровській ОТГ розпустили виборчу комісію

Одеська районна територіальна виборча комісія достроково розпустила Таїровську селищну виборчу комісію. Про таке повідомили в пресслужбі громадянської мережі “Опора”.

Там розповіли, що причиною стала відмова селищної ТВК зареєструвати кандидатом в депутати Таїровської селищної ради Сергія Шепеля, висунутого політичною партією “Довіряй ділам”.

Напередодні Одеський окружний адміністративний суд задовольнив позов регіональної організації партії та скасував постанову Таїровської селищної ТВК про відмову в реєстрації Шепеля. Також суд зобов’язав зареєструвати Шепеля. Це рішення намагалися оскаржити, однак П’ятий апеляційний адміністративний суд відмовив позивачам.

15 жовтня над виконанням рішення суду було встановлено судовий контроль: Таїровську селищну ТВК зобов’язали до 19:00 15 жовтня подати звіт про реєстрацію Шепеля. Однак комісія цю вимогу проігнорувала.

Також на адресу Одеської районної ТВК надійшла ухвала Одеського окружного адміністративного суду від 16 жовтня. У ній Таїровській виборчій комісії встановили новий термін для подання звіту про реєстрацію Сергія Шепеля: до 18-ї години 17 жовтня. Однак під час засідання селищної ТВК за реєстрацію Шепеля проголосували лише двоє з 11 членів комісії.

Одеська районна ТВК розпустила селищну комісію, а також звернулася до Національної поліції для перевірки всіх обставин, додали в “Опорі”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *