В Одесі збираються демонтувати аварійний будинок на вулиці Ясній, люди досі не відселені

Зруйновану частину будинку на вулиці Ясній, 10, що обвалився на початку червня 2020 року, почнуть демонтувати 20 серпня. Про це Суспільному розповів власник квартири №6 на вулиці Ясній, 10 Олег Лєвков. Каже, документи із планом робіт йому надав директор комунального підприємства житлово-комунальний сервіс «Фонтанський» — Геннадій Іваницький.

Олег Лєвков зазначив, що самі ж роботи триватимуть протягом 30 днів. Один з етапів відновлення будинку – розбір торцевої частини, яка є аварійно-небезпечною. Це роблять для того, щоб туди могла зайти служба, яка проведе “будівельну експертизу”, пояснив він.

Власник квартири №6 на вулиці Ясній, 10 Олег ЛєвковСуспільне Одеса

Власник квартири №6 на вулиці Ясній, 10 Олег Лєвков

Вони повинні розібрати аварійну частину будинку, яка залишалась, і законсервувати найближчим часом. Експерти повинні зайти та визначити, чи зможе цей будинок витримати реставрацію. Тобто добудувати щось,” — додав Олег Лєвков.

План будинку на вулиці Ясній, 10Суспільне Одеса

План будинку на вулиці Ясній, 10

У свою чергу власник квартири №1 на вулиці Ясній, 10 Сергій Комаров розповів, що мешканцям будинку не розповідають про подальші дії. Каже, люди, які втратили майно, не знають, що робити, а ті, чиї квартири вціліли, не знають, коли зможуть повернутися додому.

Власник квартири №1 на вулиці Ясній, 10 Сергій КомаровСуспільне Одеса

Власник квартири №1 на вулиці Ясній, 10 Сергій Комаров

“На усі наші зустрічі та спілкування керівництво каже одне, а документально виходить, що не можуть нам надати ніякий “житловий фонд”. Людям кажуть що ми вас відселимо, але виходить, що нікого нікуди не відселятимуть і люди, на даному етапі, просто висять у повітрі,” — поділився Сергій Комаров.

За його словами черга на відселення у житловий фонд — 1400 родин.

Тим часом, заступник директора департаменту міського господарства Одеської міськради Віталій Цуркан розповів, що роботи триватимуть близько півтора місяця. Він розповів, що демонтувати аварійну частину будинку не могли, адже власники чотирьох квартир були проти проведення робіт.

За його словами, мешканці будинку дали згоду, а роботи виконуватимуться під їхнім контролем.

“Всі елементи які можуть додатково розбиратися та зніматися на поверхах будуть узгоджувати з мешканцями даного будинку. Буде залучена додаткова техніка, а після завершення робіт з розбору аварійних елементів та їх зняття, буде виконанна консервація всіх поверхів, включаючи крівлю,” – зазначив Цуркан.

Віталій Цуркан додав, що місцеві мешканці звернулися до Приморської районної адміністрації з проханням виплатити компенсації за зруйноване житло. Наразі вони приносять документи. У якому розмірі та хто саме отримає виплати наразі не відомо.

Будинок на вулиці Ясній,10
Джерело – Суспільне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *