У Любашівці завдяки Британській Раді створюють нові простори для дітей

Рух зі створення дитячих просторів набирає обертів на території Любашівської ОТГ, що в Одеській області. В рамках співпраці Любашівської селищної ради та Британської Ради в Україні у програмі ” Розумна взаємодія. Активні громадяни” здобули перемогу 6 проєктів. Завдяки реалізованим ідеям місцевих мешканців створено гарні умови для повноцінного, комфортного та безпечного відпочинку діток на свіжому повітрі.

віночок20 серпня у яслах-садку №1 «Сонечко» у селищі Любашівка урочисто відкрили одразу два проєкти, які перемогли у конкурсі «Оновлення спортивного майданчика» (авторка – Олена Бровченко) та «Куточок аромотерапії для дітей» (авторка – Альона Кумайгородська). 

Завдяки співфінансуванню бюджету Любашівської громади і Британської Ради, ініціативності, соціальної згуртованості працівників дитячого садочка, підтримці підприємця Андрія Баранова, переможцям вдалося втілити в життя дані проєкти.

Відкрили ранкове свято вихованці дитячого садочку під виконання гімну України, вбрані у національні українські костюми, з запашним короваєм на рушнику.
Право офіційного відкриття та перерізання стрічки було надано голові громади – Геннадію Павлову та завідувачці дитячого садка – Стефанії Кокоті. Очільник громади за плідну працю колективу вручив сертифікат, адже реалізувати дві чудові ідеї допомагали всі працівники дитсадка.Любашівка

Перший проєкт представила методистка – вихователька Олена Бровченко. У яскравих спортивних костюмах юні спортсмени продемонстрували танцювальний номер, забили голи у ворота на новому футбольному міні-стадіоні зі штучним покриттям. Олена зізнається, що ідею створення такого стадіону виношувала давно. Завдяки перемозі у конкурсі та підтримці працівників дитсадка, чоловіка Миколи, ідею вдалося втілити в життя.

Потім діти пішли відпочити в куточок аромотерапії. Ідея створення проєкту належить Стефанії Кокоті, а допомогла реалізувати його молода, енергійна – Альона Кумайгородська, яка працює соціальним педагогом у дитячому закладі. Задум такий: посередині колишнього басейну встановили вази, де для малечі висаджуватимуть різні трави, розповідатимуть про рослини, природні явимща на свіжому повітрі.

ЛюбашівкаНа свято завітав підприємець Андрій Баранов. Це його руками облаштовані зручні лавки для сидіння в куточку аромотерапії, футбольні ворота. До свята малюки отримали від підприємця в подарунок футбольні м’ячі та побажання бути успішними у житті.
Діти подарували усім присутнім багато посмішок, позитиву та ще більшого бажання працювати на розвиток об’єданої територіальної громади.

Як розповідала СИЛА ГРОМАД, одним з перших проектів, втілених у співпраці громади з Британською Радою, став оновлений майданчик з гірками та гойдалками «Безпечний та комфортний відпочинок», що по вулиці Привокзальній, авторкою якого також стало стала Ірина Котюжинська. А ще два проекти – нова “шведська стінка” і парковка для велосипедів вже зовсім скоро зустрінуть учнів у Любашівській школі-ліцеї.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *