На одеському курорті “Лебедівка” тітушки застосували сльозоточивий газ до відпочивальників. ВІДЕО

Спроба силового захоплення улюбленого місця відпочивальників сталася 8 липня 2020 року на території так званого Лебедівського лісу, що на території Тузлівської ОТГ в Татарбунарському районі. Саме тут, на березі Чорного моря, минулого тижня відбулася бійка між підприємцями, що орендують ділянку під кемпінг, родиною Саченків, та керівництвом Нацпарку, в особі Ірини Вихристюк і Івана Русєва. Гучну справу висвітлювали численні ЗМІ.

Продовження протистояння відбулося цієї середи, – вже з залученням десятка кремезних чоловіків, одягнутих у футболки “Нацкорпусу”. У багатьох були захисні маски на обличчях, капюшони, вони дружно трощили тимчасові будівлі, знесли шлагбаум при в’їзді до наметового табору, ламали майно, перерізали електроживлення.

Свідками і постраждалими внаслідок силового протистояння стали численні відпочивальники, кільком беззахисним жінкам так звані “тітушки” розпилили сльозоточивий балончик в обличчя. Варто зазначити, що на місці були присутні працівники поліції, які не зашкодили незаконному застосуванню сили.

“Я почала знімати відео, коли люди почали трощити все що є на цій території, різати, громити і запитувала під час цього мені бризнули балончиком сльозоточивим і я вже на півгодини мене вирубили, і ще одну жінку. Молодці… Дуже багато відпочиваючих стали на захист, після того як побачили що дуже багато моолдиків спортивної підготовки. я не нападала, я просто знімала. Вважаю, якби це все було законно, на законних підставах, мені б ніхто не бризнув в лице”, – розповіла одна з постраждалих жінок.

Відпочивальники кемпінгу обурені: агресивні молодики прийшли зносити наметове містечко на очах у їхніх дітей. Люди злякані, дехто збирається полишити табір, через небезпечні події.

Сьогодні тут сталося позорне для України видовище, тітушки розправлялися з підприємцями, які тримають тут кемпінг. Я нарахував 12 автомобілів, серед них були й на литовських номерах”, – розповів відпочивальник Володимир.

Керівництво НПП “Тузлівські лимани” привели тітушок, щоб розтрощити табір відпочивальників, – вважають підприємці, і звинувачують очільників Нацпарку у рейдерському захопленні місця рекреації. Кажуть, екологи їх безпідставно звинувачують в тому, що працюють незаконно, – хоча за свідченням Саченків, вони мають договір з ДП “Саратське лісництво”, термін якого продовжено.

Тоді як надати документ, який чітко окреслює межі Нацпарку, ніхто з його представників не дає.

Як розповів адвокат родини Саченків, під час розбірок отримав легкі тілесні ушкодження ще один чоловік, – йому нібито, тітушки “помстилися”. Усі постраждалі звернулись за допомогою до поліції.

Між тим, конфлікт між НПП “Тузлівські лимани” та підприємцями, що надають послуги на спірній території, ще більше загостроюється.

ВІДЕО з місця подій – від “КРАЇНА РОЗЧАРУВАНЬ”:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *