Карантин не завадив маленьким татарбунарцям розвивати здібності

Наприкінці навчального року відбувся творчий звіт Татарбунарського Будинку дитячої та юнацької творчості.

Зазвичай у цю пору у цьому місці було гамірно та весело. Дитяча метушня змушувала й дорослих людей хоч на деякий час забути про буденні клопоти та поринути у світ дитинства. Але у нинішній навчальний рік безпрецедентні карантинні заходи внесли свої корективи.

Друге півріччя навчального року тут завершилося незвично тихо і трохи сумно… Однак насправді невгамовних мешканців цього затишного будинку складно було засмутити!

Як повідомила директорка Татарбунарського БДЮТ Олена Пахольчук, карантинні заходи внесли свої суттєві зміни у навчально-виховний процес позашкільного закладу, і несподівані виклики виявилися потужним стимулом для саморозвитку та освоєння сучасних дистанційних технологій як для педагогічного колективу, так і для вихованців.

І діти, і батьки, і керівники гуртків за короткий термін освоїлися у віртуальному просторі безмежного інтернету, знайшли надійні платформи для спілкування на відстані.

ТатарбунариНаприклад, гуртки «Смачної школи» популяризували здорове харчування та навчали через соціальні мережі Ютуб, Фейсбук, Інстаграм виготовляти прості та смачні страви і напої. Соціальні мережі також об’єднали гуртківців з вокального ансамблю «Перлинка» (керівник Івеліна Мукієнко), хореографічного колективу «Exclusive dance» (керівник Дмитро Стасі), маленьких вихованців студії «Долоньки», Школи шляхетних дівчаток «Леді» та малих «Винахідників», керують якими Неля Решетніченко, Інна Токмак, Ірина Лаврик, Дмитро Шестаков.

Гуртковою роботою на відстані були також охоплені юні рукодільниці, художники, любителі природи, і допомагали їм Надія Аргірова, Ірина Євчева, Маріанна Корчмар.

Дистанційне навчання для юних конструкторів гуртка «Основи робототехніки» проводив Ігор Кадієвський.

Особливими досягненнями відзначилися юні екологи: вони отримали диплом за участь у Всеукраїнському конкурсі «Квітуча Україна». А ще наші гуртківці надсилали слова вдячності і малюночки медичним працівникам. На День вишиванки вітали татарбунарців гарним таночком; підготували цікаву програму до дня Пам’яті та Перемоги.

І ось настала пора звітувати про творчі доробки. Вдячні батьки так відзначили роботу творчого колективу БДЮТ:

«Для мене показник роботи колективу – це як дітки поспішають у БДЮТ, і з якими щасливими обличчями виходять звідти! Ви всі – молодці!»

«Хочу подякувати всьому творчому колективу БДЮТ! Дякуємо за ваш ентузіазм, кмітливість, підтримку! Дякуємо за той шалений позитивний настрій, який ви даруєте всім нам, за турботливість, за розуміння, за можливість розвитку наших дітей! Дякуємо за професійний підхід! Даруємо ці квіти та оплески! І хоча вони теж онлайн, зате від щирого серця!»

Що ж, цей шалений навчальний рік завершився. Яким буде наступний – час покаже.

Авторка – Вікторія Алєксєєнко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *