На 10 тисяч дітей в Таїровській ОТГ діє єдина мистецька школа… на 200 учнів

День захисту дітей в одній з найуспішніших громад під Одесою пройшов у незвичайному форматі. Напередодні  ГО “Таїрове – це ми” оголосила фестиваль-флешмоб «Таїровська громада має талант». Ініціатори вирішили виявити й підтримати талановитих дітей, запросивши до участі всіх бажаючих від 5 до 17 років.

Першими відгукнулися учні Таїровської мистецької школи. Вдома діти записували відеоролики, і надсилали в мистецьку школу, де навчаються, дехто підготував  малюнки. Ці та багато інших роликів з виступами дітей отримали безліч переглядів на сторінці групи «ГО “Таїрове – це ми» у Фейсбук.  Тому у перший день літа автівка з подарунками вже на порозі Таїровської мистецької школи: організатори приїхали вітати переможців.

Декілька разів передивлявся вчора-позавчора ролики і складно було виявити переможця, дійсно, всі діти талановиті. але треба розвивати ці таанти у наших діточок”, – розповів Давид Шубладзе, засновник ГО «Таїрове – це ми».

Настільні ігри, тенісні ракетки, килимки для йоги роздадуть вихованцям мистецького центру. Зараз дітей немає: у музичній школі карантин. Але кожна обдарована дитина отримає свій подарунок.Зустріч з викладацьким колективом вийшла теплою й радісною.

Як розповів СИЛІ ГРОМАД директор Таїровської мистецької школи Віталій Заварзін, навчальний заклад організований рік тому, бо громада тривалий час не могла стати до роботи. Раніше на цьому місці функціонував філіал Кароліно-Бугазької музичної школи. Але коли була утворена Таїровська ОТГ,  вирішили відкрити свою окрему школу, – тож освітній заклад на балансі об”єднаної громади. Тут представлені різні інструменти: фортепіано, гітара, скрипка та народні, обдаровані діти навчаються вокалу, є гарний зал для хореографії, образотворчого мистецтва, – і дуже професійні викладачі.

Чимало вихованців здобували перемоги на різноманітних конкурсах. Зараз тут займається близько двох сотень дітей, але потреби значно більші.

“Якщо починалось все з 60 дітей, то зараз їх вже 197. Діти у нас не Тільки з селища Таїрове, а й приїжджають діти з Сухого Лиману, там ми теж відкрили класи фортепіано, гітари, саксофона і теоретичні предмети. Плануємо що прийдуть наступно рок ще 20 дітей, якщо дозволять наші приміщення розмістити”, – розповів Віталій ЗАВАРЗІН, директор Таїровської мистецької школи.

Але розмістити додаткові класи музики чи танців Таїровська громада не має де. Сьогодні будинок культури, мистецька школа і ЖКП «Таїрове» фактично ділять між собою одну будівлю. У громади нібито не має більше приміщень для соціальної інфраструктури.

Проте, переконані в ГО “Таїрове – це ми”, будівлі є, – занедбаний літній театр, чи, приміром, Будинок культури в Чорноморці. Зараз він у жахливому стані: після пожежі, що трапилась 4 роки тому, без мистецької освіти залишились 300 дітей. Їм доводиться користуватися закладами міста Одеси.

“На жаль, майже 100-тисячне населення в громаді і в нас нема жодного будинку культури, жодної школи мистецтв, ні музичної, ні спортивної, станції юних техніків. – нічого цього нема. Зате ми будуємо дитячі майданчики, дороги, усе це не те. 14 мільйонів на парк в Совіньоні, 17 мільйонів на центральну дорогу в Червоному Хуторі, 8 мільйонів – на утеплення будинків, 50 з лишнім мільйонів на каналізацію… Можливо, все це й потрібно. Але діти – наше майбутнє і вони мають розвиватися”, – переконаний Валерій Зимовець, співзасновник ГО “Таїрове – це ми”.

У ГО “Таїрове це ми» сподіваються, що влада дослухається до думки громадян і спрямує фінансування на розвиток освітніх напрямків для дітей та молоді. Адже громади в Україні створювалися не для “дерибану” місцевих коштів, а для створення й надання якісних послуг усім категоріям населення, які мешкають на її території.

Більше – у ВІДЕО:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *