Зміна облич: на Одещині обрали 8 нових “слуг”- мажоритарників

Керівник обласного штабу “Слуги народу” Андрій Прокопенко заявив про перемогу пропрезидентської політичної сили у восьми округах регіону з 11. 

“Ми виграли в восьми округах. Ми виграли чесно, без бруду. В трьох округах ми поступилися, але це привід стати сильніше і йти вперед. Я вдячний кожному з вас за драйв і позитив, з якими ми пройшли ці вибори”, – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Таким чином, до нового складу Верховної Ради не потрапили такі одіозні політики як Сергій Ківалов, Дмитро Голубов, Геннадій Чекіта, Віталій Барвіненко, Геннадій Фурсін, Олександр Пресман, які раніше не одне скликання представляли область в мажоритарних округах.

Тим часом, на трьох округах Одеської області перемогли й представники попередніх “еліт”.

Так, за даними ЦВК, на 142 окрузі з центром у м. Арциз до фіналу виборчої кампанії дійшов Антон Кіссе.

Цей округ традиційно вважається “вотчиною” Антона Кіссе, а його авторитет серед місцевих жителів, переважно, болгар, молдаван та гагаузів, – завжди був дуже високим. Тим не менш, представник “Слуги народу” та син впливого екс-нардепа Ігоря Плохого Руслан Плохой ледь не вибив Кіссе. Із показником 23,37% він відстав від останнього лише на 5%. Кіссе переміг із показником 28,58%.

На 137 виборчому окрузі з центром у м. Подільськ здобув переконливу перемогу нардеп від БПП Олексій Гончаренко (29,46%), обійшовши “зеленого” кандидата Олександра Муконіна (24,34%) та народного депутата від мажоритарного округу №137 Леоніда Клімова.

На виборчому окрузі №143 розгромну перемогу отримав чинний голова Одеської облради, самовисуванець Анатолій Урбанський, за якого віддали свої голоси 56,95% виборців. На другому місці з величезним відривом опинився кандидат від партії “Слуга народу” Віктор Куртєв – 28,27%.

Нагадаємо, на цьому ж окрузі попереднім обранцем у Верховній Раді був молодший брат Анатолія Урбанського – Олександр.

Авторка – Оксана Піднебесна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *