У штабі Резніченка заявляють про порушення й адмінресурс на 141 виборчому окрузі

У передвиборчому штабі кандидата в депутати Верховної Ради Василя Резніченка виявили недобросовісну агітацію з боку конкурентів.

Минулого тижня в районних газетах “Татарбунарський вісник”, що друкується в Татарбунарах та “Слово Придністров’я” (м. Білгород-Дністровський) з’явився агітаційний матеріал одного з політичних опонентів. В опублікованих діаграмах з фейковим рейтингом кандидатів на чільному місці – Трифон Антов, який нібито набирає 24% голосів. При цьому в друкованих матеріалах немає жодних вихідних даних соцдосліджень, – місця, дати, вибірки опитаних, також неясно хто є замовником цих “опитувань”.

В редакції “районок” пояснили, що надрукували матеріал за кошти з виборчого фонду Трифона Антова, який теж балотується в депутати ВР. Погоджуються, що це не справжні соцдослідження, а передвиборча агітація, за яку редакція, мовляв, відповідальності не несе.

Тим часом, у штабі Василя Резніченка переконують: фальшиві “рейтинги” є порушенням виборчого процесу. Підозрюють, – можливо, діаграму малювали в кабінеті голови РДА? Адже напередодні саме там записував відеозвернення довірена особа від одного з кандидатів.

Ми подали скаргу в ЦВК про навмисний обман виборців, що можна розцінювати як шахрайство. Якщо мій суперник використовує вже зараз такі недоброчесні методи ведення передвиборчої боротьби, то як він далі збирається працювати з виборцями? Хотів б звернутись до кандидатів в депутати. Не заводьте людей в оману своїми фейковими рейтингами. Вони не просто недостовірні, бо не підкріплені жодними фаховими даними, а ще й дезорієнтують наших з вами виборців. 21 число вже близько, і поставить на цих “картинках” жирну крапку”, – підкреслив Василь Резніченко.

Як розповідають очевидці, паперова агітація з липовими рейтингами, на яких нібито перше місце у списку кандидатів посідає Трифон Антов, розносять і жителям Татарбунарського району. Раніше повідомлялося, що саме цього кандидата неприховано підтримує голова РДА, та й сам голова району не спростовує своєї особливої “прихильності” до кандидата.

Як стало відомо СИЛІ ГРОМАД, скаргу на дії голови Татарбунарської РДА Руслана Пітака, до президента та керівництва Одеської області, спрямувала і Татарбунарська районна рада.

Посадовця звинувачують у зловживанні владою і втручанні у виборчий процес, що прямо суперечить Закону України про вибори.

антирейтинг

антирейтинг

 

 

 

 

 

 

 

 

Автор – Роман Петровський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *