Дебати в Аккермані: піар за чужий рахунок або як відродити “депресивний” 141 округ

9 липня у Білгород-Дністровському Будинку культури відбулась публічна зустріч з кандидатами в депутати Верховної Ради по 141 виборчому округу.

На сміливе побачення з виборцями наважились тільки 4 з 14 зареєстрованих кандидатів: голова Білгород-Дністровської міськради Алла Гінак, голова Лиманської ОТГ Василь Резніченко, редактор газети “Лиман” з Татарбунарського району Петро Рибін та депутат Одеської облради Трифон Антов.

Учасники “дебатів” спочатку виступили з презентацією своїх програм, а потім охоче відповіли на питання виборців.

Не прибули, на розчарування глядачів, нардеп Віталій Барвіненко та кандидат від партії “Слуга народу” Олександр Ткаченко, до якого у присутніх, вочевидь, було б найбільше запитань. Зокрема, і від кандидатів, – приміром Алла Гінак, керівниця міста, кілька разів озвучила звинувачення у бік чинного нардепа, зокрема і у підкупі виборців, мовляв, той роздає жителям округу тисячу гривень. А також  її обурює бездіяльність народного обранця, якому вона писала листи з проханням про допомогу, а вони лишились без відповіді.

Трифон Антов розповів про свою болгарську глибинку, яку він намагався розвивати разом з болгарським товариством. В його селі авторитет депутата обласної ради й благодійника можливо вагомий, але от на запитання місцевої активістки, – що особисто він, як секретар депутатської комісії з екології та надзвичайних ситуацій, думає про техногенні загрози каналізації в Шабо, стоків у Бритівці та безчинств колишнього хлібзаводу “Істок”, – зрозуміло пояснити не зміг. А коли громадяни в залі наполягали на конкретиці, почав емоційно вступати з ними в полеміку.

Найбільш виваженим та спокійним був виступ Лиманського голови Василя Резніченка. Він розповів, що зараз активно зустрічається з виборцями усіх трьох районів і вражений високим рівнем недовіри людей до влади. Тому його мета – повернути віру людей, і зробити для свого округу важливі справи.

“Моя ціль сьогодні – повернути довіру наших виборців до влади. Бачу проблеми, які об’єднують наші райони: це дороги, питна вода, каналізація. Чому власне, я й вирішив піти до Верховної Ради, бо на посаді голови громади ці питання не вирішуються, це не його рівень. На своєму прикладі можу показати, що зроблено в Лиманській громаді чимало, але це завдяки спільній праці депутатського корпусу, всієї громади. Так само об’єднавшись багато зможемо й ми. Звичайно, якщо повернемо довіру жителів всього 141 округу”, – сказав Василь Резніченко.

Відповіли запрошені й на відкриті, а часом незручні питання з зали. Так наприклад, виборців цікавили джерела фінансування виборчої кампанії кандидатів, їхнє ставлення до рішень нового президента, позиція стосовно подій на Донбасі, і як саме має бути завершена війна: “миром” чи “перемогою” та інше. Трифону Антову довелося виправдовуватися за політичний плагіат своєї передвиборчої агітації, адже він називає себе “істинним слугою народу”, хоч насправді не має відношення до партії “Слуга народу”, і навіть внесений до списку фейків-клонів на офіційному сайті ZeOpark. Для справедливості варто додати, що й інші кандидати 141 округу не гребують можливістю пропіартись на зелених бордах, серед них – і одіозний нардеп Барвіненко, і Алла Гінак.

На зустріч прийшло небагато людей: актова зала була напівпорожня. Чи свідчить це про низький рівень зацікавленості виборців до програм кандидатів, – невідомо. Але серед глядачів очевидці помітили голову Татарбунарської РДА Руслана Пітака, який останнім часом активно підтримує одного з кандидатів округу – Трифона Антова. Власне, через нього він і прибув цього дня до Аккерману. Щоправда, про це чиновник у своєму виступі не вказав, натомість підкреслив, що відвідує подібні зустрічі в “неробочий час”, і готовий бачити усіх кандидатів  на дебатах в Татарбунарах 13 липня.

пітак

Автор – Роман Петровський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *