Українці в Німеччині носять вишиванки і навчають дітей рідній мові. ВІДЕО

З початку повномасштабної військової агресії Росії проти України, українські національні символи, як ніколи, стали ще вагомішими для кожного українця, хто на фронті чи в тилу став на захист незалежності держави. У німецькому курортному місті Бад Кройцнах, де діє Українська суботня школа, День вишиванки вирішили об’єднати з Днем матері, який відзначали в Європі кількома днями раніше.

дітиМешканка Німеччини, українка Галина Меркер, відома своєю суспільною, культурно-просвітницькою діяльністю та створенням соціальних програм. Саме вона разом із представницею українського товариства Майнца Вікторією Йорст стояла біля витоків створення української суботньої школи в Майнці, яка є філією франкфуртської.

Галина Меркер вже у 2024 році стала директоркою нової української суботньої школи у Бад Кройцнаху. Педагогиня відома своїми креативними ідеями. Так, на святі Дня вишиванки 2023 року у великій культурній програмі вона відповідала за появу історичних вишиванок зі столітньою історією, а також залучила до співпраці українських музикантів з різних  творчих колективів.

Вже цього року вона стала очільницею нової школи, під яку виділено приміщення, де українські діти можуть вивчати українську та німецьку мови, займатись творчістю, малюванням.

В Українській суботній школі міста Бад Кройцнах викладають досвідчені вчителі, які приїхали до Німеччини з різних куточків нашої країни. За їхніми словами, українські діти опинилися у непростій ситуації, оскільки проходять подвійні програми, одночасно навчаючись у німецьких школах та проходячи он-лайн українську школу.

Свою освітню місію вони бачать у допомозі школярам якнайкраще засвоювати пройдене.

Традиційно, усі соціально значущі та культурні заходи, організовані українськими діаспорами землі Рейнланд Пфальц, відбуваються під патронажем Генерального консульства України у Франкфурті на Майні.

Авторка – Ольга Шубіна, оператор – Юрій Рух

2 thoughts on “Українці в Німеччині носять вишиванки і навчають дітей рідній мові. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *