Удар шрапнеллю по живим людям: росіяни спрямували ракету на Одесу. ВІДЕО

Внаслідок російського удару балістичною ракетою з касетним боєприпасом по Одесі є загиблі та щонайменше 32 постраждалих. Уламки впали на “замок Потера”, що розташований на березі моря, та прилеглу територію, де саме було багато відпочивальників і перехожих. 

Про це повідомили в департаменті інформації Одеської міськради.

“За останніми даними, кількість жертв російського удару по Одесі зросла до чотирьох осіб. Загинули три жінки й один чоловік. Є пошкодження житлових будинків та цивільної інфраструктури. На місці працюють всі відповідні служби. Станом на 22:00 32 людини поранено, серед них двоє дітей (16 та 5 років) і одна вагітна жінка. Четверо поранених у важкому стані, за їх життя зараз борються лікарі”, – йдеться в повідомленні.

В ракеті, якою 29 квітня ворог атакував Одесу, була шрапнель, що використовують для знищення живої сили.

Про це одеським ЗМІ розповів керівник Координаційного пресцентру оборони півдня України Дмитро Плетенчук.

Наразі встановлюються обставини ракетного удару. Удар нанесено по цивільній інфраструктурі, по спортивним комплексам. Жодних військових об’єктів у цій локації не спостерігається, зазначив Дмитро Плетенчук.

«Вже можна констатувати, що було використано ракетне озброєння, тип ракети наразі встановлюється. На стінах уражених об’єктів спостерігаються дірки від шрапнелі. Скоріше за все були застосовані боєприпаси, призначені для знищення живої сили. Таке озброєння використовується для ведення бойових дій, а не для ударів по цивільній інфраструктурі і по мирним мешканцям», – підкреслив керівник Координаційного пресцентру оборони півдня України.

2 thoughts on “Удар шрапнеллю по живим людям: росіяни спрямували ракету на Одесу. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *