Роздільнянська громада повертає з евакуації дітей, що ростуть без батьків і влаштовує їх у сім’ї

З початку повномасштабного вторгнення росії до України, до Литви та Польщі евакуювали 6 дітей з Роздільнянської громади, позбавлених батьківської опіки. На початку квітня повернулися троє дітей, із якими до цього зустрілися майбутні батьки та батьки-вихователі. 

Про це повідомили у міськраді.

РоздільнаЗ лютого 2024 року відбулося онлайн-знайомство одних батьків-вихователів та одних кандидатів на усиновлення із дітьми.

Після онлайн-спілкування дорослі зустрілись із дітьми за кордоном. Саме туди куди були евакуйовані діти, позбавлені батьківського піклування після повномасштабного вторгнення. Діти після встановлення контакту повернулися до нашої громади проживати і виховуватися в родині та в дитячому будинку сімейного типу.

Було видано 2 направлення кандидатам в усиновлювачі. Одне із цих направлень – це направлення, видане на знайомство з дитиною, яка знаходилася за кордоном, після чого був встановлений контакт і довгоочікуване повернення в Україну, встановлення опіки з наступним усиновленням.

 

Всього в Роздільнянській громаді можна усиновити 16 дітей. З них 3 дитини від трьох до п’яти років, 4 дитини від 6 до 10 років і 9 підлітків від 11 до 17 років.

Нагадаємо: з червня минулого року набули чинності законодавчі зміни, що дозволили влаштовувати в сім’ї дітей, які перебували за кордоном.
“На сьогодні в евакуації у двох закладах у нас лишається 3-є дітей, сподіваємось, що найближчим часом нам вдасться забрати повністю і їх”, – повідомили в міській раді.
Адже першочергове завдання Служби у справах дітей Роздільнянської міської ради – забезпечити їм можливість зростати та виховуватись у сім’ї.
Процес був швидкий завдяки попередньо налагодженій співпраці Служби у справах дітей громади з закладами та Посольствами Литви та Польщі.

One thought on “Роздільнянська громада повертає з евакуації дітей, що ростуть без батьків і влаштовує їх у сім’ї

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *