В Тарутинській громаді відкрили нову сімейну амбулаторію

5 квітня в селищі Тарутине відбулись урочистості: тут відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Завдяки цьому місцева влада створює можливості для отримання якісних медичних послуг в комфортних умовах для майже 22 тисяч мешканців Тарутинської громади.
Про це розповіли на офіційній сторінці громади у Фейсбук.
Завдяки турецькому німецькій організації з надання екстреної медичної допомоги «Action Medeor» та міжнародному фонду допомоги розвитку Блакитного Півмісяця «ІВС» в Тарутине за нетривалий час побудована та обладнана сучасна амбулаторія сімейної медицини на 10 робочих місць.
На відкриття амбулаторії завітали почесні гості: Abdurrahman TEMELLI, директор Турецького міжнародного фонду Mavi Hilal, IBC в Україні, Burhan DÜLGER, координатор Турецького міжнародного фонду Mavi Hilal, IBC в Україні, Agasi MAMADLI регіональний представник та адміністратор IBC, Action Medeor в Молдові, Альона КУРДОГЛО, менеджер проєкта Action Medeor і IBC в Молдові та Україні, Ірина КОРЧЕВСЬКА менеджер проєкта Action Medeor в Україні, заступник начальника медичного управління при Департаменті охорони здоров’я Одеської ОВА Надія ВОЛОДІНА, голова Болградської РВА Михайло ШАРАФАНЕНКО.
Захід відбувся за участі лікарів та медичного персоналу Тарутинського центру первинної медико-санітарної допомоги та Тарутинської лікарні, мешканців громади.
Учасники урочистостей хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників України.
Селищний голова Сава Чернєв та поважні гості у своїх вітальних промовах подякували усім, хто доклав чималих зусиль та зробив внесок у цю важливу спільну справу, за підтримку та розвиток медицини Тарутинщини.
За вагомий внесок у розвиток Тарутинської територіальної громади, за допомогу у покращені умов надання медичних послуг мешканцям селища Тарутине, матеріально-технічне забезпечення закладів охорони здоров’я очільник громади вручив Подяки Тарутинської селищної ради Abdurrahman Temtlli, Burhan Dülger, Альоні Курдогло, Ірині Корчевській. 
Право розрізати стрічку на честь відкриття Тарутинської амбулаторії загальної практики сімейної медицини було надано: Саві Чернєву, Михайлу Шарафаненку, Abdurrahman Temtlli, Burhan Dülger, Альоні Курдогло.
На завершення урочистостей усі присутні мали можливість відвідати амбулаторію та ознайомитися з умовами, які тут створено для надання медичних послуг.
“Вітаємо жителів нашої громади та медичний персонал Тарутинського ЦПМСД зі значною подією. Бажаємо усім мирного неба над головою, міцного здоров’я і щоб нову амбулаторію наші жителі відвідували лише у цілях профілактики”, – йдеться у повідомленні прес-служби.

One thought on “В Тарутинській громаді відкрили нову сімейну амбулаторію

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *