Як збивають російські “шахеди” захисники неба на Одещині?

З початку року було знищено понад дві сотні ворожих дронів. На Одещині найскладнішим для бійців мобільних вогневих груп видався березень коли ворог здійснював масові запуски «шахедів» по енергетичних об’єктах регіону. Як проходить робота захисників неба Одеського регіону показали у сюжеті ICTV в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Робота мобільної вогневої групи починається з сигналу про те, що з моря заходить група ворожих дронів. Безпілотники необхідно зустріти та не пропустити до населеного пункту, для чого захисники долають сотні кілометрів.

«Ми намагаємось його вполювати ще до того моменту, як він зайде у квартали. Нас багато таких мобільних груп, і всі працюють злагоджено, тому намагаємось збивати ще до моменту підльоту», – розповідає «Васян», командир мобільно-вогневої групи.

Далі готують крупнокаліберний кулемет та вмикають світлову техніку. Кожна вогнева група має планшети, де наживо бачить рух російського дрона. Військові розповідають, що на розгортання та бойовий поряд йде одна хвилина.

«Кожний збитий шахед – це врятовані життя. Ми це розуміємо, розуміємо нашу відповідальність в цій роботі», – каже боєць вогневої групи «Бо»

Знаходять та супроводжують ціль за допомогою світлового променя. Бійці зізнаються, що найважче знайти «шахед» під час туману – тоді промінь прожектора майже не видно. Ворожі «шахеди» захисники неба приземляють навіть на відстані 800 метрів, а на нічне полювання може піти до 5 годин.

Серед збитих безпілотників був і той, що прямував до електростанції. На щастя, дрон був вдало знищений захисниками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *