Тристоронній “Green Corridor”: в регіоні нижнього Дунаю обговорили нову концепцію митниці

Минулого тижня в румунському пункті пропуску Галац за ініціативи “EUBAM”  зібралися представники митних органів трьох країн-сусідок – України, Молдови та Румунії – в пошуках шляхів прискорення руху українських товарів. Ключовим питанням заходу було впровадження концепції “Green Corridor” в регіоні нижнього Дунаю, яка має на меті збільшення потоку товарів, зокрема українського експорту.

Про це повідомили в Одеській митниці.

З боку України участь у засіданні регіональної митної координаційної групи MD-RO-UA з оптимізації вантажопотоку та ініціативи “Шляхи солідарності” між ЄС та Україною в.о. заступника начальника Одеської митниці Владислав Савинець.

Зазначимо, що окрема увага в розмовах приділяла розташованому у південній частині України, Молдови та Румунії трикутнику, який веде до румунського порту Констанца, – він є частиною цього коридору та має вирішальне значення для активізації торгівлі.

Учасники засідання також відмітили, що реалізації концепції “Зелений коридор” у значній мірі буде сприяти спільний контроль між Україною та Молдовою у пункті пропуску “Рені–Джурджулешти” та скоординований контроль між Молдовою та Румунією у пункті пропуску “Джурджулешти–Галац”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *