На Одеському вокзалі відкрили новий дитячий простір “Спільно”. ВІДЕО

1 квітня 2024 року на залізничному вокзалі «Одеса – Головна» за підтримки Міжнародного дитячого фонду Організації Об’єднаних Націй (ЮНІСЕФ) в Україні відкрито простір для дітей «Спільно». Раніше такі ж дитячі зони були відкриті на залізничних вокзалах у Києві, Дніпрі, Львові та Харкові.

ОдесаНа локації влаштовано чудове дозвілля для дітей. Тут одночасно працюють три адміністратори, займаючи малечу майстер-класами та захоплюючими іграми. Крім того, батьки можуть отримати корисну інформацію щодо пошуку житла, гуманітарної допомоги та психосоціальної підтримки. Всі заняття у точці «Спільно» безкоштовні.

Заступниця міського голови Світлана Бедрега зазначила, що з перших днів вторгнення Одеський залізничний вокзал став потужним транзитним хабом для мешканців Херсонщини та Миколаївщини. А згодом, коли Одеса стала більш захищеною, все більше переселенців обирали наше місто для зупинки. Світлана Бедрега відзначила повну кооперацію з працівниками вокзалу та подякувала за тісну співпрацю, що дозволила  врятувати життя сотням українців.

«Наразі під час збільшення кількості обстрілів Одеси та південних регіонів, їхніх трагічних наслідків, коли родини приймають рішення тимчасово переїхати, відкриття точки «Спільно» на вокзалі – це своєчасне та важливе рішення. Це суттєва допомога міській владі, яка зосереджена на захисті та відновленні міської інфраструктури після влучань, а також допомозі постраждалим», – зазначила заступниця міського голови.

Світлана Бедрега подякувала за надійне партнерство та допомогу, яка надається Одесі Дитячим фондом ООН. Зокрема, вже надійшло 6 тонн гуманітарного вантажу. Це речі, які дуже потрібні нашим мешканцям, особливо родинам, що потерпають від війни. Всього з початку вторгнення місто отримало 33 гуманітарні вантажі у вигляді гігієнічних наборів, медичного приладдя, предметів особистої гігієни, резервуарів та фільтрів для води, дитячих наборів тощо. Також ЮНІСЕФ вже декілька років допомагає мерії створювати в місті систему, яка відповідає найкращим інтересам дитини.

У відкритті простору для дітей взяли участь: голова  Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мунір Мамедзаде, голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко, працівники Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради, представники громадських організацій.

Дитячий простір в Одесі працюватиме щодня з 09:00 до 21:00. Його загальна площа складає 145 квадратних метрів. Це повністю інклюзивний майданчик. Тут є зона для сповивання та грудного вигодовування, зона підзарядки техніки, інтерактивна модель кабіни “Бесарабського експреса” з бізі-бордами, гірка та басейн з кульками, різноманітні іграшки, конструктори, набори для малювання та настільні ігри.  Діти, їх батьки та опікуни можуть тут знаходитися безкоштовно.

One thought on “На Одеському вокзалі відкрили новий дитячий простір “Спільно”. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *