Кошти на дрони: у Чорноморську пройшов волонтерський ярмарок. ВІДЕО

“У єдності наша сила”, – під таким гаслом пройшов ярмарок у містечку Чорноморськ на Одещині. На центральну площу місцеві жителі, діти та вимушені переселенці принесли свої вироби та смаколики, щоб зібрати кошти для військових, що боронять Україну від російської зброї. 
хлібДопомагає гуртувати велику громаду волонтерська організація “Чорноморськ переможе”. Її засновник, Олександр Тонкошкур поділився з СИЛОЮ ГРОМАД, що подібні ярмарки проходять раз на два місяці. Зараз збирають кошти для підтримки підрозділів Збройних Сил, що обороняють країну від ворога на Донецькому та Херсонському напрямках.
“Ми потребуємо коштів на закупівлю необхіднго обладнання, для виконання бойових завдань. Сьогодні наша мета – це шини на автівки, які вони використовують, а також дрони-камікадзе, які рятують життя наших військових”, – каже волонтер.
Патріотичних чорноморців пригощали на ярмарку різними стравами, гості куштували шашлик і рибу на грилі, зі смачними домашніми соліннями. А від випічки місцевих господинь очі розбігалися!
Серед продавців – і семирічна Віталіна, яка принесла свої дитячі поробки та прикраси з бісеру.
ВарвараНезмінна учасниця ярмарку – народна майстриня з Чорноморська Варвара Іванівна Гоцуляк. Її вишиті рушники, сорочки, образи та безліч оберегів потрапляють не тільки додомашніх колекцій, а й хлопцям на фронт. 
“Для військових роблю лялька-мотанка “Мандрівничка” називається. Там іде копієчка, пшеничка, горошинка, я з молитвами їх роблю. Це для того, щоб у хлопців все було добре”, – каже пані Варвара. 
До скриньок для збору коштів люди кидали хто скільки міг. Як кажуть організатори, щоразу під час таких акцій вдається зібрати близько 60 тисяч гривень.
“Ми хочемо, щоб всі, хто там на передовій відчули, що вони не одні, ми з ними. І ми готові хоч словом, справою, випічкою, приєднатися, підтримати, допомогти. Тут атмосфера єдності, атмосфера причетності, і розумієш, що людей небайдужих в місті багато, і тут вони концентруються. І це додає оптимізму, впевненості, якоїсь сили для того щоб триматися. Дочекатися Перемоги і вірити в неї”, – поділилася враженнями волонтерка з Чорноморська Антоніна Молодецька. 
Детальніше – у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:
Авторка – Оксана Піднебесна, відеомонтаж – Зоя Бродська

One thought on “Кошти на дрони: у Чорноморську пройшов волонтерський ярмарок. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *