“Світ має відчувати наш біль”: мер Балти закликав Раду Європи врятувати українських дітей від російського терору. ВІДЕО

У французькому місті Страсбург минулого тижня відбулась 46 -та Сесія Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи. Українська делегація продовжує говорити з європейськими партнерами про геноцид українського народу, який розгорнула Росія, масовані ракетні обстріли наших міст і селищ, важке сьогодення українських дітей. Позицію України озвучив мер з Одещини: голова Балтської громади Сергій Мазур, який виголосив надзвичайно потужну промову-звернення до учасників зібрання з проханням допомогти Україні вибороти свободу і захистити дітей від збройної агресії Російської Федерації. 

Сергій Мазур Про це Сергій Мазур розповів на своїй сторінці.

Урочисте відкриття сесії розпочалось з Державного гімну України та хвилини мовчання за загиблими в російсько- українській війні.

Обговорення декларації «Агресивна війна росії проти України» викликало в Конгресі потужні дебати в підтримку України. Зокрема, як повідомив Сергій Мазур:
– В проголосованій Декларації зазначена важливість звернень від національних делегацій Конгресу до Урядів про надання і посилення військової допомоги Україні.
– Визначено як пряме порушення норм міжнародного права виборів на окупованих територіях.
– Підтримано запровадження міжнародного трибуналу.
– Конгрес підтримує Україну в міжнародно визнаних кордонах та пакет реформ по інтеграції України до ЄС.
Щодо дітей: визнається порушення прав дітей, потреба у фізичній та психологічній їхній реабілітації. Конгрес готовий надавати допомогу у поверненні депортованих росією дітей.
Міжнародне партнерство: представники різних національних делегацій європейських країн підтвердили готовність до ⁠фінансової підтримки у відбудові країни та ліквідації руйнувань, а також пропонують ⁠посилити міжмуніципальне співробітництва між громадами України і містами ЄС”, – написав очільник Балтської громади.
Цікавий момент: у голосуванні за Декларацію її підтримали 118 осіб, 4 утрималось.

Щодня, щохвилини наші діти знаходяться в небезпеці. Світ має знати правду про війну в Україні і відчувати наш біль. І об’єднатися, аби зупинити вбивць”, – презентував відео свого виступу пан Сергій. 

ВІДЕО – зі сторінки Сергія Мазура:

One thought on ““Світ має відчувати наш біль”: мер Балти закликав Раду Європи врятувати українських дітей від російського терору. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *