Куяльницька громада знайшла місто-побратима зі США

30 березня Куяльницька громада Одеської області та місто Берлінгтон зі штату Вермонт США стали містами-побратимами. Вперше в історії містом-побратимом змогла стати саме сільська громада.

БерлінгтонПро це повідомив у соціальних мережах народний депутат України Олексій Гончаренко.

«Вперше в історії містом-побратимом змогла стати саме громада, і все завдяки децентралізації. Як депутат від цього округу, сприяв налагодженню контактів між сторонами, на самому заході виступив з вітальним словом та познайомив американську сторону з Чорним морем! Попередньо громади домовились співпрацювати щодо туризму, культури, розвитку переробної промисловості та створенню реабілітаційних центрів для військових. Покладено початок великій справі! Працюємо попри всі загрози!», – мовиться у дописі О. Гончаренка.

Раніше повідомлялося, що координатор ЮНЕСКО в Україні Кʼяра Децці Бардескі сповістила Одеську міську раду про отримання міжнародною організацією траншу 500 000 євро від Уряду Італійської Республіки на відновлення зруйнованого вором Спасо-Преображенського собору.

«Нам ніколи було чекати, адже ми могли втратити ще й те, що залишилося від собору після влучання ракети. Тому за кошти благодійників та прихожан Одеської єпархії відновили дах та взялися відновлювати найбільш пошкоджену частину храму», – розповів міський голова Геннадій Труханов.

One thought on “Куяльницька громада знайшла місто-побратима зі США

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *