Менше цукру, більше фруктів: як Саф’янівська громада змінила меню для школярів?

За ініціативи першої леді Олени Зеленської в Одеській області впроваджується реформа шкільного харчування, яка передбачає зменшення кількості цукру та солі, збільшення кількості цільнозернових продуктів, свіжих овочів, фруктів та риби в раціоні дітей.

На Одещині триває реалізація реформи шкільного харчування, за ініціативи Першої леді Олени Зеленської.

Про це повідомив очільник Одеської облдержадміністрації Олег Кіпер.

Перші результати мають освітяни Саф’янівської громади Ізмаїльського району – в раціоні дітей стало менше цукру і солі. Натомість в меню додалися цільнозерновий хліб, різноманітні спеції, більше свіжих овочів і фруктів.

“В раціоні школярів також побільшало компотів з натуральних плодів та м’яти, трав’яних чаїв. Контролюється кількість жирів, а основний гарнір – каші. Картоплю зменшили в раціоні. Рибні дні додали. Все згідно рекомендацій МОЗ України”, – повідомив голова ОВА .

Очільник облдержадміністрації додав, що кухарі громади пройшли курсову перепідготовку, і записалися на наступні курси в новоствореному кулінарному хабі на базі Дунайського центру професійно-технічної освіти, який скоро відкриє свої двері.

Кіпер нагадав, що раніше 66 закладів освіти Одещини відібрано закордонними партнерами у проєкт Всесвітньої продовольчої програми при ООН з відшкодування вартості харчування для учнів 1-4 класів.

“Озернянський ЗЗСО Саф’янівської ТГ теж потрапив у даний перелік, що дозволило покращити якість харчування та на 100% забезпечити виконання норм”, – розповів він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *