“Відкрийте школу у Великій Балці!”: батьки та діти звернулись до місцевої влади. ВІДЕО

Жителі селі Велика Балка, що входить до території Нерубайської громади, скаржаться, що не працює їхня школа. Кажуть, 120 дітей другий рік вчаться у форматі ондайн, тому що в навчальному закладі так і не з’ явилося обіцяне укриття. А без нього освітній процес почати неможливо.
Велика БалкаЗ жителями села поспілкувалась СИЛА ГРОМАД.
На імпровізовані батьківські збори завітали місцеві жителі, серед яких батьки, матусі, бабусі і школярі, які дуже скучили за рідною школою. 
Всього у селі мешкає до 3 тисяч жителів. Люди розповідають: до влади зверталися по допомогу ще у квітні минулого року, та марно.
У Нерубайській сільській раді їх зустріли непривітно, годували обіцянками, а потім врешті-решт видали лист, в якому обіцяли, що закуплять модульне укриття, та справа так і не зрушила з місця.
Як змусити свою владу працювати, жителі не знають: кажуть, зворотнього зв’язку нема, а їх думкою нехтують.
Згідно закону, освітні послуги дитина має право отримувати у найближчому від місця проживання закладі.
Велика БалкаПроте очне навчання дітям доступне тільки в адмінцентрі Нерубайської громади, або в навчальних закладах Одеси. Але батьки категорично не хочуть возити дітей так далеко: обурені, що в їх рідному селі влада не спромоглася встановити безпечне укриття.
Треба відзначити, що школа у Великій Балці виглядає непогано, всередині приміщення є теплі вбиральні, поряд новий майданчик. Тут облаштоване подвір’я, ковані ворота і паркан, тротуари, – та всім цим діти не можуть розпоряджатись, бо дорослі чиновники не подбали про їх навчання у безпеці.
Люди дивуються: поряд з їхнім населеним пунктом село Дачне, в якому подібна школа працює, бо влада зуміла організувати укриття. Тоді як у Великій Балці навіть садочка нема. Батьки скаржаться, що не можуть вийти на роботу, бо лишити малечу ніде. І збираються піти на радикальний крок: привести школярів до сільради, – може, кажуть, тоді б влада почала б діяти?…
Детальніше – у ВІДЕО від СИЛИ ГРОМАД:
Авторка – Оксана Піднебесна

2 thoughts on ““Відкрийте школу у Великій Балці!”: батьки та діти звернулись до місцевої влади. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *