Депутати Затишанської громади вирішили доплачувати до пенсії мешканцям, котрі досягли 75 років

Затишанська громада, що у Роздільнянському районі Одеської області, за результатами роботи сесії селищної ради вирішила зменшити надання щомісячної грошової винагороди на п’ять років. Раніше додаткову грошову допомогу Затишанська громада своїм жителям надавала з настанням 80 років.

Про це повідомив орган місцевого самоврядування селища Затишшя Роздільнянського району.

Зазначається, що на сесії тривалим і предметним був розгляд питання про внесення змін до програми соціального захисту населення. У підсумку депутати громади вирішили виплачувати щомісячну матеріальну допомогу всім жителям громади, яким виповнилося 75 і більше років.

Раніше на такі виплати мали право мешканці від 80-річного віку.

Крім зазначеного, збільшено  розмір одноразової виплати для військовослужбовців. З місцевого бюджету надаватимуть грошову підтримку не лише мобілізованим, а й контрактникам.

Відтепер одноразова матеріальна допомога становитиме 10 тисяч гривень, що на чотири більше від попередньої.

Велику увагу депутати приділили питанню змінам комплексної програми розвитку освіти своєї громади. Вирішили підвищити розмір стипендій учням, які успішно складуть національний мультипредметний тест. Також селищна рада заохочуватиме  виплатами й іншим відмінникам навчання.

Чекає Затишанську ОТГ й трансформація мережі закладів загальної середньої освіти. Зокрема, в громаді буде створено ліцей у результаті реорганізації Перехрестівського та Торосівського освітніх закладів.

One thought on “Депутати Затишанської громади вирішили доплачувати до пенсії мешканцям, котрі досягли 75 років

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *