День Валентина: закохані Одещини у лідерах одружень

Молодята Одеської області уклали впродовж  минулого року  13 740 шлюбів. Таким чином Одещина входить до трійки лідерів за кількістю шлюбів у 2023 році.

Про це свідчать відкриті дані платформи Опендатабот.

Лідером за кількістю нових шлюбів у 2023 році став Київ — 21 802. Це на 14% менше, ніж у 2021 році. На другому місці Дніпропетровщина — 18 816 шлюбів. Замикає трійку лідерів Одещина — 13 740 нових родин.

Загалом в Україні було зареєстровано понад 186 тисяч шлюбів протягом минулого року. Розлучень та шлюбних договорів побільшало, проте все одно менше, ніж до початку повномасштабної війни.

(Фото: скриншот з сайту Опендатабот)

Так, наприклад, в Одеській області було зафіксовано 1820 розлучень у 2023 році. Це на чверть менше, ніж у 2021 році.

За даними Міністерства юстиції України, Одеська область стала одна із лідерів за кількістю пар, що вирішили поєднати свої життя у День всіх закоханих, 14 лютого. Це 64 заявки. Загалом в цей день в Україні вирішило одружитися 700 пар.

 “А ми нагадуємо, що воєнний стан, який діє в Україні, є підставою для скорочення терміну між поданням заяви та реєстрацією шлюбу – до 1 дня”, – наголосили у Міністерстві юстиції.

У березні 2022 року Кабінет міністрів спростив укладення шлюбів із військовослужбовцями за їхньої відсутності під час реєстрації шляхом подання заяви, засвідченої керівником.

Зазначимо, що у лютому 2023 року Міністерство юстиції повідомило, що кількість шлюбів в Україні торік зросла на чотири відсотки й це стало рекордом за останні три роки.

Розлучень через Центри реєстрації актів цивільного стану (РАЦС) та шлюбних контрактів суттєво поменшало.

One thought on “День Валентина: закохані Одещини у лідерах одружень

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *