“Мама подарувала”: суддя з Одеси придбала квартиру в Туреччині за 3,5 млн гривень

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Любов Токмілова отримала від мами — Галини Олександрівни Андрушкової — у подарунок 2,5 млн гривень. За ці кошти суддя Токмілова придбала квартиру в Туреччині на 40 кв. м. Вона обійшлася жінці у 3,56 млн гривень. А живе заможна суддя у престижному районі Аркадія в Одесі, у найдорожчому житловому комплексі.

Про це пише «Слідство.Інфо».

Мати судді підтвердила, що зробила грошовий подарунок своїй доньці та додала, що суддя Токмілова придбала квартиру у Стамбулі, однак там не живе. Згідно з даними аналітичної системи YouControl, Галина Олександрівна Андрушкова має активний ФОП з основним видом діяльності «Ремонт інших побутових виробів і предметів особистого вжитку» та є керівницею ТОВ «Арго  девелопмент». У аналітичній системі йдеться, що компанію заснували четверо громадян Росії у січні 2011 року. Основним видом діяльності є «Управління нерухомим майном за винагороду або на основі контракту» та низка інших, пов’язаних з купівлею-продажем, орендою, будівництва та обслуговування нерухомості.

Громадяни Росії Шамєс Сєргєй, Орлов Кіріл, Панов Павєл та Кренгель Міхаіл є також засновниками низки інших ТОВ «АРГО»: «АРГО КОНСТРУКТІОН», «АРГО ІНВЕСТ ЛТД», «АРГО ІНЖИНІРИНГ» та «ПРОЕКТНО-ІНЖИНІРИНГОВОЇ КОМПАНІЇ «АРГО».

У російському реєстрі індивідуальних підприємців журналістам вдалося підтвердити, що вказані особи станом на 9 лютого 2024 року займаються підприємницькою діяльністю в РФ.

Так, Михайло Кренгель та Кирило Орлов є засновниками ТОВ «КОМПАНИЯ ЮТА», яка займається оптовою торгівлею деревообробними та іншими верстатами, супроводжує комп’ютерні системи та надає послуги з перевезень автомобільним вантажним транспортом. На сайті «ЮТА» вказано, що компанія є постачальником обладнання, інструменту та запчастин для обробки скла, каменю, алюмінію та полівінілхлориду, виробництва меблів і багатошарового скла в Росії та країни СНД.

Павєл Панов є засновником та керівником компанії «ЮТА ИНВЕСТ», у якій вказані аналогічні види діяльності, як і в ТОВ «КОМПАНИЯ ЮТА».

«Слідство.Інфо» намагалося запитати в Галини Андрушкової про її роботу та кошти, зароблені в компанії засновників-громадян рф. Однак під час спілкування з жінкою зв’язок обірвався, тож журналісти не встигли поставити їй запитання. Подальші дзвінки Андрушковій спрямовувалися на автовідповідач.

Журналісти  також зателефонували одному з російських засновників фірми матері судді, який вказаний у YouControl. Росіянин Павєл Панов запевнив, що він та інші засновники «не беруть участі в діяльності компанії, не отримують прибутку, та додав, що компанія давно закрита».

У 2021 році Любов Токмілова отримала 1,3 млн грн суддівської зарплатні, у 2022 — 440 тис. та 433 тис. гривень як «допомога по вагітності та пологах» від суду. На банківських рахунках суддя має 4 тисячі гривень, 3 долари та 100 тис. гривень готівкою. Також Токмілова має рахунок в одному з найбільших банків Туреччини — Ziraat Bank.

Суддя задекларувала квартиру на 23,2 кв. м у Южному на Одещині, а в листопаді 2022 стала проживати в квартирі мами на 70 кв. м у елітному ЖК «Південна Пальміра», що знаходиться в курортному районі Одеси — Аркадії. З рухомого майна суддя задекларувала Toyota Yaris 2006 року (куплену у 2007 році), а в 2021 році Токмілова оформила в лізинг BMW X4 2021 року випуску за 1,7 млн гривень.

У 2018 році суддя теж отримувала від мами грошовий подарунок — 150 тисяч гривень. За декілька днів, за 149 тис. гривень Токмілова придбала Range Rover Sport (2012), куплену в дружини тодішнього депутата Чорноморської міськради Володимира Казаніна. Він декларував це авто за 740 тис. гривень.

Джерело – “Слідство Інфо”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *