В Авангардівській громаді збудували новий корпус для гімназії

Одеська ОДА повідомила про знакову подію в освітній галузі: 12 січня відкрили новозбудований корпус Авангардівської гімназії.

З цього приводу директор обласного департаменту освіти Олександр Лончак розповсюдив у соцмережах відповідну інформацію.

Головний освітяни області повідомив, що на цю новину довго чекала вся громада: адже досі учні 5-9 класів гімназії тіснилися з початківцями в корпусі початкової школи. І мріяли про свій особистий простір.

“Проєкт був внесений свого часу у 2019 році у «Велике будівництво» президента Володимира Зеленського. Змінювалися підрядники. На жаль, і повномасштабне вторгнення внесло певні корективи, але не завадило довести, що попри складні виклики, ми сильні, згуртовані та здатні разом долати усі перешкоди, реалізовуючи намічене. Те, що сьогодні побачили на власні очі, дійсно вражає. Але найбільше не надсучасний простір для учнівської молоді, вони, певно що, на нього заслуговують, як ніхто, як і всі маленькі мешканці Одещини, як діти війни. Найбільше – це люди! Небайдужий серцем голова громади, очільниця відділу освіти, директор школи, молодий колектив вчителів, шкільні кухарі. У них очі горять! Натхненні жити, працювати, розбудовувати країну, бути дійсно авангардом позитивних змін, переможцями в усіх сенсах. Я вами пишаюся колеги, кожним і кожною!”, – написав Олександр Лончак на своїй сторінці.

З другого семестру 2023/2024 навчального року гімназія працює очно. Діти сіли за парти в сучасному, теплому, безпечному та комфортабельному приміщенні.

Досить важливим є те, що будівля відповідає всім нормам пожежної безпеки та вимогам інклюзивного навчання. Харчоблок облаштований згідно стандартів HACCP, що дозволить найближчим часом відкрити опорну кухню і забезпечувати гарячими, якісними обідами навчальні заклади громади. А просторе укриття нагадує справжнє освітнє містечко: тут і крута бібліотека, і кабінети, де навчатимуть швейній справі дівчат та робототехніці, моделюванню хлопців, вже навіть закупили обладнання.

Гімназія в Авангарді розрахована на дітей з 1 по 9 класи.

“Які вчителі, такі й діти! Завзяті, сповнені жаги до пізнання нового, активні учасники й переможці численних конкурсів, олімпіад та спортивних змагань. Наша гордість і надія! Разом вшанували тих, хто тримає нам небо і тих, хто віддав життя за Україну. Громада пам’ятає кожного Героя. Дорогою назад подумалось: такі заходи – це теж наша маленька перемога. Перемога, яка дасть мотивації бійцям гнати нечисту силу з нашої землі. Мрію про такий освітній простір у кожній громаді Одещини! Вірю, що переможемо! Знаю, що буде!», – мовиться в дописі О. Лончака.

 

One thought on “В Авангардівській громаді збудували новий корпус для гімназії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *