Трьоє захисників Маріуполя отримали власне житло в Одесі від “Серця Азовсталі”

Програма «Серце Азовсталі. Вдома» розширює свою географію. Троє оборонців Маріуполя отримали власні квартири в Одесі, повідомили у цій ГО,  створеної за сприяння засновника Рената Ахметова.

В рамках пілоту програми «Вдома» квартири для оборонців Маріуполя з І або ІІ групою інвалідності видавалися переважно на Київщині. Однак, з самого початку було закладено, що оселі надаватимуться за місцем проживання захисників та захисниць.

«В нас з точки зору географії дуже просте правило: там, де людина зараз живе, де вона зараз прив’язана, там ми і забезпечуємо. Тому що здебільшого це сім’ї з дітьми, а це означає зі школами, з певними зв’язками», – розповіла членкиня наглядової ради «Серця Азовсталі» Наталія Ємченко.

Одеса стала ще одним містом, в якому захисники та захисниці отримають квартири за програмою «Вдома». Першими у нові оселі тут заїхали троє оборонців Маріуполя: прикордонники Олексій Кобельков та Вадим Баран, а також морпіх Юрій Сайко.

«Наші сталеві оборонці кажуть, що Одеса нагадує їм Маріуполь, адже тут також море. Тутешні учасники програми «Вдома», це хлопці, які попри тяжкі поранення, отримані в Маріуполі, повернулися на службу і продовжують наближати Перемогу України. Одеса їх прихистила та стала новим домом, а вони – її захисниками. Ми знаємо, що оборонці Міста Марії нині проживають у різних містах України. Тож ми готові розширювати нашу програму й на інші регіони», – розповіла керівниця «Серця Азовсталі» Ксенія Сухова.

Серед тих, хто отримав власну оселю – Олексій Кобельков. Від самого початку повномасштабного вторгнення він захищав рідний Маріуполь у лавах загону морської охорони. Військовослужбовець разом із побратимами обороняв порт, брав активну участь у вуличних боях, захищав “Азовсталь”. Саме на території комбінату захисник отримав осколкові поранення, внаслідок яких втратив око. 17 травня 2022 року за наказом головнокомандувача вийшов у полон, де пробув довгих 10 місяців.

Повернувшись в Україну, герой переїхав до Одеси. Каже: місто нагадує йому рідний Маріуполь. Саме тут Олексій тепер має власну квартиру. 

“Для мене це різдвяне диво. Я ще не усвідомив цього факту. Я дуже радий, що отримав квартиру в Одесі, бо це місце, де я почуваю себе комфортно. Я все життя прожив у Маріуполі, і Одеса мені найбільше нагадує рідне місто, тому що тут є море. Але, звісно, я чекаю моменту, коли ми всі повернемося до Маріуполя.
Я би хотів висловити слова вдячності Рінату Ахметову за цю велику справу, яку він робить для захисників Маріуполя та їхніх родин. Квартира – це крок у нове життя, крок у майбутнє. Я дуже вдячний за програму “Вдома”, – зазначив Олексій Кобельков.

Стати учасниками програми «Вдома» можуть оборонці Маріуполя, які отримали І або ІІ групу інвалідності під час боїв за місто та не мають власного житла на підконтрольній Україні території.

В організації нагадують, стати учасниками програми “Вдома” можуть оборонці Маріуполя, які отримали І або ІІ групу інвалідності під час боїв за місто та не мають власного житла на підконтрольній Україні території. Деталі про програму та як пождати заявку – за посиланням. https://steelfront.scm.com.ua/pro-serce-azovstali/serce-azovstali-vdoma

One thought on “Трьоє захисників Маріуполя отримали власне житло в Одесі від “Серця Азовсталі”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *