В Одесі об’єднають кілька університетів

До Одеського національного університету імені Мечникова приєднають два заклади Одеси: Гідромет та ще один інститут. Таке рішення прийняв Кабінет Міністрів України. Причина реорганізації закладів – необхідність підвищити якість вищої освіти.

Про це повідомила прес-служба МОН.

5 січня 2024 року Кабінет Міністрів України ухвалив два розпорядження про об’єднання закладів вищої освіти. Серед них і одеські ЗВО.

Одеський державний екологічний університет, відомий як Гідромет, і Фізико-хімічний інститут захисту навколишнього середовища і людини приєднають до Одеського національного університету імені І. І. Мечникова.

Рішення про таку реорганізацію пояснили необхідністю підвищення якості вищої освіти та об’єктивну потребу модернізувати заклади. В закладі для студентів створять розширені можливості вибору дисциплін, а працівники матимуть кращі умови для проведення досліджень завдяки інвестиціям у нове науково-навчальне і лабораторне обладнання, які заплановано вже в цьому році.

Зазначимо, що екологічний університет Одеси останні роки посідає низькі позиції в рейтингах одеських вишів.

Фізико-хімічний інститут захисту навколишнього середовища — це спеціалізований науковий заклад, який займається розробкою, експертною оцінкою та виробництвом різних типів респіраторів та матеріалів для очищення повітря від токсичних забруднень.

Окрім Одеси, Кабмін об’єднав також два виші в Миколаєві: університет імені В. О. Сухомлинського та університет кораблебудування. З них утворять багатогалузевий Університет кораблебудування і розвитку Півдня. Там розвиватиметься автономний педагогічний інститут, який посилить педагогічний напрям у регіоні.

One thought on “В Одесі об’єднають кілька університетів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *