Замість охорони – полісмен: у школах Одещини вводять нові правила

«Разом зі створенням надійних та комфортних укриттів – це один із ключових елементів підвищення безпеки освітнього процесу. Зараз проводиться обстеження закладів, напрацювання алгоритмів спільної роботи поліцейських та адміністрації шкіл, організовано ряд заходів щодо проведення рекрутингової кампанії по відбору кандидатів на посади поліцейських поліції охорони із забезпечення безпеки в закладах освіти», – розповіли у департаменті.

Чиновники також звернули увагу керівників органів управління освітою територіальних громад, які можуть подавати кандидатури на цю посаду, на ряд вимог до кандидатів.

Отже, це мотивація бути корисним державі в умовах війни, відчуття особистої відповідальності за безпечну атмосферу закладу освіти, стійкість до стресу, емоційних та фізичних навантажень, належна психологічна підготовка – уміння швидко вирішувати конфліктні ситуації, тактовність, пріоритет – знання психології дітей та підлітків, здатність до логічних операцій в екстремальних ситуаціях та дефіциту часу, дисциплінованість, самоорганізованість, повна загальна середня або професійно-технічна освіта, пріоритет при нявності вищої (педагогічної, психологічної) освіти, місцевий мешканець, який знає територіальні особливості селища, міста, району.

До повноважень поліцейських буде входити: перепускний режим (до речі, у кожному освітньому закладі повинні бути встановлені спецрамки та металошукачі), комунікація з екстреними службами, виклик поліції та особисте реагування на правопорушення, їх припинення, затримання правопорушників, профілактичні бесіди з дітьми, як в самому закладі освіти, так і на його території.

Конкурсний відбір проводитиметься, як з числа діючих поліцейських, так і цивільних осіб, які пройдуть медичний огляд, поглиблене психофізіологічне дослідження та співбесіду. Потім для відібраних кандидатур буде організоване спеціалізоване навчання, яке включатиме теоретичну та практичну частину підготовки.

Поки триватиме набір та навчання, щоб якомога швидше розпочати практичний етап проєкту, поліція підбере офіцерів освітнього середовища з числа діючих працівників та направить їх в школи з очним форматом навчання і найбільшим учнівським контингентом. В області вже визначено перші такі 150 ЗЗСО.

Для отримання більш детальної інформації та з питань, пов’язаних із рекрутингом вказаної категорії осіб, можна звертатися до контактної особи УПО за телефонами: (048)740-81-26; (066) 633-29-95 (Дмитро Мотовиць), з питань пов’язаних з укладанням договорів на послуги охорони – за номерами (048) 740-81-07; (099) 421-00-59 (Євгеній Макаричев).

One thought on “Замість охорони – полісмен: у школах Одещини вводять нові правила

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *