Летів додому рятувати сім’ю: історія одеського пожежника. ВІДЕО

Під час ракетної атаки Одеси 29 грудня була пошкоджена квартира родини рятувальників Павла та Любові Харчевських. У момент влучання ракети у багатоповерхівку Любов з трирічною донькою Олександрою була вдома, Павло — на роботі. Як родина пережила атаку РФ, розповіли на Суспільному.

Квартира родини рятувальників розташована на п’ятому поверсі багатоповерхівки, в яку влучила російська ракета. У цей момент Любов та маленька Олександра були вдома — дитина хворіла. За словами Любові, коли є висока ймовірність атак, чоловік збирається і їде на роботу. Так було й цього разу.

“Один вибух, другий, і тут на нас падають двері від шафи-купе, і тут вже Саша прокинулась, але вона не плакала, не злякалась. Слава Богу, у нас все добре, я її обдивилась, себе. Добре, що телефон був поруч, я відразу подзвонила Паші і сказала, що в наш будинок прилетіло”, — розповіла Любов Харчевська.

Вихід з кімнати привалило стіною, але кімната залишилась ціла, продовжила Любов. Жінка виглянула у вікно — на нижніх поверхах вже почалась пожежа. За словами Павла, пожежа була масштабною, горів четвертий поверх, третій, четвертий та п’ятий поверхи зазнали руйнувань. Була загроза, що люди на верхніх поверхах можуть постраждати від сильного задимлення.

“Піднявся на п’ятий поверх, допоміг вийти сім’ї сусідів, вони були заблоковані будматеріалами. І я вже проліз через отвори, які там залишались, в квартиру і дістав свою сім’ю, оглянув, закутали дитину в ковдру і винесли. Сусідська квартира повністю зруйнована, під нами також вигорів повністю поверх“, — розповів рятувальник.

Павло Харчевський каже, що робота рятувальників і до війни була однією з небезпечних, а після повномасштабного вторгнення Росії її стало більше. Вони виїжджають на “прильоти”, розбирають завали після влучань, рятують життя.

“Він завжди прийде на допомогу, він такий надійний, що ні секунди не можна в ньому сумніватися. Тому коли з нами це сталося, я знала, що дві хвилини, 5, я знала, що з нами все буде добре”, — каже про свого чоловіка Любов Харчевська.

Нагадаємо, 29 грудня війська РФ завдали ракетного удару по Одесі: спершу о 7:44, о 8:04 був потужний вибух. Три ракети влучили у житлові будинки. Приватний будинок зруйновано вщент, триповерховий у середмісті Одеси – зазнав критичних руйнувань, в одному з житлових комплексів ракета розірвалась всередині багатоповерхівки.

Через атаку загинули чотири людини, 28 отримали поранення, серед них двоє дітей шести та восьми років і вагітна жінка.

Як пізніше повідомив мер Одеси Геннадій Труханов, в лікарні від завданих поранень від  обстрілу померла п’ята постраждала людина.

Росія – країна-терорист! Смерть ворогам!

One thought on “Летів додому рятувати сім’ю: історія одеського пожежника. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *