Армія сніговиків: майстриня з Чорноморська виготовляє іграшки, а виручені гроші віддає на ЗСУ. ФОТО

Варвара Іванівна Гоцуляк – відома майстриня-вишивальниця з містечка Чорноморськ, пенсіонерка. Але й зараз, у свої 76 років, не сидить без діла: щодня виготовляє іграшкових сніговиків з новорічних кульок (а вдома в неї їх ціла колекція!), щоб потім віддати волонтерам для продажу, і зібрати кошти для допомоги військовим.
Варвара ГоцулякСИЛА ГРОМАД поспілкувалась з майстринею в неї вдома. Тут – цілий музей, а не квартира: вишиті рушники й картини, оздоблені подушки, ляльки-мотанки і ціла колекція іграшкових сніговиків, сувенірів, яких пані Варвара збирала у різних містах і країнах протягом багатьох років.
Варвара ГоцулякЗараз, під час повномасшабної війни, майстриня продовжує працювати: щороку до різдвяно-новорічних свят вона власноруч виготовляє нових сніговиків. Цього року її вироби особливі: зараз її сніговики представляють різні підрозділи ЗСУ: веселих отаманів, гетьманів, дехто тримає зброю чи прапор, тризубець, також усі мають чудові зачіски і навіть форму в “пікселі”. Словом, фантазії у авторки-чарівниці на своїх улюбленців вистачає!
Нещодавно наша героїня, яка ще й є володаркою 7 відзнак Книги рекордів України, перенесла важку операцію. Кошти на неї збирали люди, жителі Чорноморська, волонтери. Тож пані Варвара дуже вдячна усім за підтримку й небайдужість, і передає кожному теплі слова вітання.
Варвара ГоцулякІ ось зараз – вона знову на ногах. 23 грудня на благодійному ярмарку на підтримку ЗСУ Варвара Гоцуляк виставила свої нові роботи. Серед них – не лише сніговички, а й лялечки-обереги, сувеніри, прикраси. І кожна іграшка – з особливим побажанням добра і здоров’я новому власнику.
Сніговички зацікавлено розглядали й купували діти й дорослі, бо це не просто символ зими й новорічних свят, це ще й ялинкова прикраса, і чудовий подарунок до свят.
Частину коштів Варвара Іванівна віддає нашим захисникам. І самим воїнам завжди дарує свої витвори. Адже вірить, що її армія сніговиків оберігатиме там, на фронті, від злих сил і ворожої зброї.
Бо в кожному такому – частинка її душі, доброти і тепла. Вдячності й любові до інших.
Варвара Гоцуляк
Авторка – Оксана Піднебесна

One thought on “Армія сніговиків: майстриня з Чорноморська виготовляє іграшки, а виручені гроші віддає на ЗСУ. ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *