В Тарутинській громаді запроваджують “соціальне таксі”. Як скористатися?

Увага до потреб людей з інвалідністю: в Тарутинській громаді запрацює новий сервіс для особливих пасажирів. Спеціально обладнаний автомобіль з підйомним пристроєм, гідравлічними підйомниками, з низьким рівнем підлоги та пандусами надаватиме послуги з перевезення особам з інвалідністю, дітям, які мають порушення опорно-рухового апарату та іншим маломобільним групам населення.

Про це повідомили на офіційних ресурсах Тарутинської селищної ради.

Безоплатно викликати таксі можна буде не більше двох разів на місяць, а саме перевезення проводиться лише в межах Тарутинскої селищної громади. У разі, якщо людині необхідно потрапити в обласний центр або інші міста України, послугу можна буде замовити платно.

Як зареєструватися на отримання послуги?

Для отримання права користування спецавтотранспортом отримувачу послуги або довіреній особі необхідно звернутися до Територіального центру соціального обслуговування, що знаходиться на вул. Красна, 156 та надати такі документи:

  • заяву згідно з додатком 2;
  • копію паспорта;
  • копію ідентифікаційного коду;
  • пенсійного посвідчення;
  • копію довідки МСЕК або посвідчення (або медичного висновку для дітей з інвалідністю);
  • копію індивідуальної програми реабілітації (з потребою в користуванні візком);
  • інформацію про наявність транспорту, у тому числі отриманого через орган соціального захисту населення.

Рішення про надання транспортних послуг приймається керівником установи за результатами розгляду поданих документів.  Після цього укладається договір.

Як викликати таксі?

Отримувач послуги подає заявку диспетчеру на кожну поїздку (телефоном 0484731353 або засобами електронного зв’язку) не пізніше ніж за 2-3 доби до запланованої поїздки. При цьому вказує день, час запланованої поїздки, початкову та кінцеву адресу маршруту, потребу у супроводженні (наявність супроводжуючої особи).

У виняткових випадках, у разі потреби здійснення незапланованої (екстреної) поїздки, заявки можуть прийматися за 1 добу.

Заявки на обслуговування службою «Соціальне таксі» приймаються та здійснюються із понеділка по четвер з 8.00 год. до 17.00 год., у п’ятницю з 8.00 год. до 16.00 год.

Використання спецавтотранспорту можливе в позачерговий час для перевезення в межах Тарутинської територіальної громади батьків з дітьми з інвалідністю до КУ «Тарутинський інклюзивно – ресурсний центр».

Робота служби оплачуватиметься за рахунок місцевого бюджету.

One thought on “В Тарутинській громаді запроваджують “соціальне таксі”. Як скористатися?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *