“Дія.Центр”: в Таїровській громаді відкрився новий ЦНАП. ВІДЕО

У Таїровській громаді на Одещині відкрили іноваційний Дія.Центр. Це перша у цій області інституція, де місцеві мешканці мають можливість отримати понад 290 державних послуг у одному місці. У центрі створені умови для людей з обмеженими можливостями.

ТаїровеУ Таїровській громаді урочисто презентували новий Центру надання адміністративних послуг. Сучасна безбар’єрна будівля, стильний інтер’єр, новітнє технічне обладнання, зручний для відвідувачів простір — це ще далеко не всі принади нового ЦНАПу. Найголовніша перевага — функціонування тут Дія-центру, який кількісно та якісно розширить спектр державних послуг для населення.
Новий ЦНАП у Таїровому — за своєю функціональністю перший і поки що єдиний на Одещині. Саме в день відкриття до ЦНАПу вже прийшли перші відвідувачі, яким безумовно сподобався сервіс надання послуг у новому Центрі.
На відкритті були присутні почесні гості: начальниця управління системного розвитку надання адмінпослуг Міністерства цифрової трансформації України Марина Бобраніцька, директор Департаменту цифрового розвитку, інформаційної політики та кіберзахисту Одеської обласної державної адміністрації Іван Тимошенко, начальниця відділу адміністративних послуг та цифрової взаємодії Департаменту цифрового розвитку, інформаційної політики та кіберзахисту Одеської обласної державної адміністрації Дарія Джуган і заступниця начальника Одеської районної військової адміністрації Алла Вишнякова.
Як зазначила Марина Бобраніцька, Дія-центр — “one stop shop” (єдине вікно — ред.) усіх послуг, направлений на максимальне задоволення потреб людей в якісному державному сервісі. “Адже люди — це головний скарб і потенціал країни”, — впевнена пані Марина.
Крім того, нова будівля розрахована на людей з фізичними обмеженнями: має пеціальний вхід із контрастними маркерами та пандусом із поручнями, робочий час написаний шрифтом Брайля, доступна інклюзивна сантехніка. Також передбачено можливість комунікації з адміністратором через голосове спілкування та підключення перекладача української жестової мови.

One thought on ““Дія.Центр”: в Таїровській громаді відкрився новий ЦНАП. ВІДЕО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *