В Одеській області бракує місць для реабілітації військових

Військові, які потребують реабілітації, стикаються зі значними труднощами — через майже два роки після початку  війни на Одещині практично немає для цього умов.

 Реабілітація військових є одним з наболілих питань одеського регіону

Про це повідомив голова департаменту охорони здоров’я Одеської ОВА Олександр Курмишов.

У пропорції до чисельності населення Одеської області (2,5 млн осіб), у лікувальних закладах регіону має бути 500 ліжок для реабілітації військових. Однак цього немає й близько.

“Сьогодні ми маємо близько 300 ліжок, у повному обсязі ними оснащена лише Одеська обласна дитяча лікарня, в інших кластерних та надкластерних медичних закладах реабілітаційні відділення або на стадії розгортання, або надають допомогу лише в амбулаторному, але не стаціонарному форматі”, – заявив Курмишов.

За словами голови облздорова, область зазнає серйозного дефіциту фахівців: не вистачає реабілітологів, ерготерапевтів, фізіотерапевтів. А значна частина персоналу, що діє, потребує підвищення кваліфікації, є проблеми в науковій базі та брак реабілітаційного обладнання.

Окрема проблема – майже повна відсутність психологічної реабілітації. Лише до 1 червня 2024 року в Одеському обласному медцентрі психічного здоров’я планують створити реабілітаційне відділення. Проте де брати фахівців, наразі не зовсім зрозуміло.

One thought on “В Одеській області бракує місць для реабілітації військових

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *