Сніговий апокаліпсис: через негоду на Одещині загинули 5 людей

З початку негоди, 26 листопада, на Одещині снігових заметів звільнили всіх людей. Рятувальники евакуювали 2498 людей, з них 162 — діти.

Про це 28 листопада повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Також рятувальники відбуксирували 849 транспортних засобів, з них 24 автобуси та 17 карет швидких.

“Рятувальники надають допомогу декільком людям, що забуксували на автівках вже сьогодні вранці. На дорогах фіксується ожеледиця. В області працює комунальна техніка, покриття обробляється технічною сіллю та піском”, — йдеться у повідомленні.

Також він додав, що з початку доби станом на 08:00 в області зафіксували 20 ДТП, обійшлось без травмованих. У 313 населених пунктах відсутня електроенергія, енергетики працюють над ліквідацією наслідків цілодобово.

Через негоду на Одещині загинуло пʼять людей, ще 15 — травмувались, повідомив очільник МВС Ігор Клименко. На ділянках доріг М-15 Одеса — Рені (на м.Бухарест) та М-05 Київ — Одеса організовано рух у реверсному режимі.

Негода на Одещині 26 та 27 листопада

Гідрометцентр центр Чорного та Азовського морів попереджав про погіршення погоди на 26 листопада. На цей день прогнозували сніг, хуртовину, ожеледь та ожеледицю, а також сильний вітер — 25-30 м/с. Штормове попередження також передавали й на 27 листопада.

У Службі відновлення та розвитку інфраструктури повідомили, що через погодні умови 26 листопада заборонили рух транспорту на деяких трасах.

Станом на вечір 27 листопада рух в Одеській області для проїзду легкових авто відкрили ділянки на трасах М-15 Одеса — Рені (на м.Бухарест), М-05 Київ — Одеса та М-16 Одеса — Кучурган (на м. Кишинів). Автосполучення М-28 Одеса — Южне – /М-14/ (Об’їзд м. Одеси) відкрили для всіх типів транспорту.

26 листопада впала 100-метрова труба котельні “Північна-2” у Пересипському районі. Увечері 27 листопада роботу котельні відновили та стабілізували гідравліку, вона працюватиме у тестовому режимі до ранку. Роботи з ліквідації наслідків тривають.

Також через негоду станом на 9:00 28 листопада без світла залишаються 95 580 родин у 312 населених пунктах Одеської області. Для відновлення електропостачання ремонтують 172 повітряні лінії та 3 119 високовольтних і трансформаторних підстанцій.

Через негоду на Одещині загинули  п’ятеро людей, повідомив президент Володимир Зеленський. У місті 27 листопада на вулицях знайшли мертвими трьох чоловіків. У поліції перевіряють версію, що вони загинули через переохолодження.

Також в департаменті охорони здоров’я Одеської міської ради Суспільному повідомили, що до травмпунктів міста звернулися 27 людей, які отримали вуличні травми чи переохолодження через погоду. До стаціонару госпіталізували трьох людей.

Станом на 07:00 27 листопада до поліції надійшло 71 повідомлення про ДТП в області, з яких дев’ять — з травмованими. Найбільше, а саме десять, аварій зафіксували у Біляївському районі, вісім — у Білгород-Дністровському районі.

В Одесі кількість дерев та великих гілок, повалених негодою, станом на вечір 27 листопада зросла до 355 — 267 дерев та 88 гілок.

Як повідомили у Гідрометцентрі Чорного та Азовського морів, в Одесі протягом дня випало 58 мм/12 год опадів. Це майже у півтора раза більше від норми для міста у цей період — 39 мм.

One thought on “Сніговий апокаліпсис: через негоду на Одещині загинули 5 людей

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *