Фестиваль борщу і день фермера: у Піщанській громаді ярмаркували для ЗСУ. ФОТО

17 листопада в Піщанській громаді відбувся благодійний ярмарок «В єдності сила» за участі громад Подільського району, основною метою якого був збір коштів на підтримку Збройних Сил України. Під час заход на підтримку військових зібрали 170 тисяч гривень.
Про це розповіли на сторінці Подільської райдержадміністрації.
Піщанська громадаНа ярмарку було представлено неймовірну кількість випічки, смаколиків та народних витворів. Кожен відвідувач міг вибрати щось на свій смак. Найкращих аграріїв Подільщини було відзначено та нагороджено грамотами та подарунками.
Традиційно, розпочався захід з основної урочистої частини, під час якої начальник Подільської РДА Михайло Лазаренко нагородив аграріїв Подільщини та усіх небайдужих, котрі роблять свій внесок у загальну Перемогу та з нагоди Дня працівників сільського господарства.
Крім того, під час ярмарку всі охочі могли придбати чи продегустувати всілякі смаколики – це і солодощі, м‘ясні або борошняні вироби, соління тощо, а ще вироби народних умільців.
 Тож під час умовного «гастротуру» кожен зміг переконатися, що наша Одещина різнобарвна на смак, завдяки БО «БФ «Загін Паляниця» Людмилі Татар та її помічницям у створенні смаколиків.
оркестрДля гостей підготували насичену пісенну програму, сповнену патріотизмом та вірою у світле майбутнє України. Пролунали пісні, що славлять наших мужніх воїнів та підтримують родини тих, хто чекає своїх рідних з передової. Свої музичні вітання усім присутнім дарували й талановиті виконавці Подільської громади – Діана Матвієнко, тріо «Заграва» та ансамбль «Натхнення».
Одним із ключових моментів заходу стало приготування борщу. На дванадцяти кухнях просто неба учасники ярмарку готували традиційну українську страву. Від Подільської громади у ролі шеф-кухаря була начальник Управління культури та туризму Анна Вишневська.
Опісля відбувся конкурс найсмачнішого українського борщу, у рамках якого журі – представники громад – дегустували та оцінювали борщів від 12 команд. А переможцем стала Піщанська громада.
Сума зібраних коштів, яку вдалося зібрати, перевищила усі сподівання. Загалом на підтримку ЗСУ задонатили 170 тисяч гривень. Подільська громада зробила вклад у загальну справу. Кошти пожертвували депутати Подільської міської ради, керівники медичних закладів громади.
“Окрім цього, було зібрано та передано натуральну допомогу для Захисників та Захисниць України. Висловлюємо щиру вдячність приватному підприємцю Албанській Олександрі Зиновіївні, волонтерським рухам «Смаколики мами Зої» та «Шалені голки» за готовність прийти на допомогу в цей важкий воєнний час. Кожна наша добра справа – це крок до омріяної Перемоги!”, – йдеться на сторінці Подільської РДА.
Піщанська громада

One thought on “Фестиваль борщу і день фермера: у Піщанській громаді ярмаркували для ЗСУ. ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *