У семи громадах Одещини збираються збудувати сміттєпереробні заводи

 15 листопада, між Міністерством довкілля, Одеською ОВА та територіальними громадами області було підписано Меморандум щодо будування в Одеській області семи модулів з перероблення побутових відходів.

Про це повідомили в пресслужбі ОВА.

Враховуючи оптимальне логістичне розміщення у межах радіусу не більше 70 км, для будівництва підприємств було обрано 7 земельних ділянок, розташованих в містах Арциз, Подільськ, Южний, селищі Авангард, Сергіївка та селах Знам’янка, Молога та Саф’яни.

У разі відсутності надзвичайних обставин під час будівництва та достатність фінансування, запустити модулі в роботу можна буде вже через півтора роки. Планується, що загальна річна потужність цих модулів складатиме 1,1 млн тонн.

Проблема утилізації відходів є вкрай актуальною для Одещини, особливо протягом останнього десятиліття – щороку в області утворюється близько 1 млн тонн побутових відходів, що негативно впливає на загальну екологічну ситуацію.

Будівництво модулів для перероблення побутових відходів дозволить Одещині поступово відмовитися від звичного складування сміття на звалищах.

До проектування та будівництва будуть залучені іноземні донори і партнери, адже загальна вартість семи підприємств досить немаленька – близько 250 млн євро.

В ОВА зазначили, що будівництво заводів з переробки позитивно вплине не лише на екологію області, а й на її економіку, адже це дасть від 50 до 150 нових робочих місць на кожному з підприємств.

Наразі кожна з громад, де будуть розташовані модулі, розпочала роботу над підготовкою технічного завдання для реалізації Регіонального плану управління відходами.

One thought on “У семи громадах Одещини збираються збудувати сміттєпереробні заводи

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *