Мер Одеси ініціює залучення громадських організацій для допомоги ЗСУ

На позачерговій сесії міської ради мер Одеси Геннадій Труханов заявив про нову дуже важливу ініціативу, яка пришвидшіть надання допомоги військовим на фронті. В мерії розробляють механізм, який дозволить залучати громадські організації до закупівлі допомоги військовим за бюджетні кошти.

Мер Одеси Геннадій Труханов порівняв це з програмою “Громадський бюджет”, де подавалися проекти на покращення Одеси.

За його словами, волонтерські організації мають прямі контакти постачальників, можуть робити закупівлі за кордоном, отже зможуть оперативніше реагувати на запити військових, зауважили в мерії.

Юристи найближчим часом проведуть консультації з громадськими організаціями та розроблять відповідні зміни в бюджет та міські програми, повідомив голова.

До міської влади продовжують надходити звернення та листи від військових частин та інших правоохоронних органів, які потребують негайного вирішення.

У зв’язку з чим на позачерговій сесії 15 листопада 2023 року збільшені обсяги видатків на реалізацію заходів Міської цільової програми «Безпечне місто Одеса» на 2020 – 2024 роки на 148,7 млн грн.

Таким чином, загалом у 2023 році за рахунок коштів бюджету Одеської міської територіальної громади видатки на посилення обороноздатності і безпеки держави становитимуть 1 мільярд 220 мільйонів гривень (було 1 071,4 млн грн).

«Дякую всім депутатам, які зібрались на сесію! Щоденно ми всі працюємо задля однієї мети – Перемоги!» – звернувся до депутатів мер міста Геннадій Труханов.

Одеські волонтери сподіваються на доброчесність представників влади і вітають таку ініціативу, адже кілька тижнів поспіль виходили до мерії з вимогою збільшити виділення коштів для Збройних Сил України.

One thought on “Мер Одеси ініціює залучення громадських організацій для допомоги ЗСУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *